Mlaj v Vodnarju je tu, da osvobodi naše strahove in spodbudi našo neodvisnost, izvirnost in željo po napredku. Vodnar je zračno znamenje, zelo intelektualno in precej močno in kot 11. zodiakalno znamenje, je znano kot uporniško, genialno, samostojno in inovativno. Tako bomo pripravljeni zavzeti se za svojo svobodo in stopiti proti svojim resničnim srčnim željam. Če smo bili kdaj na kakršen koli način potlačeni, želi ta mlaj osvoboditi našo dušo in nas poklicati, da izrazimo svojo resnično pristnost. Ko je Vodnar prisoten, nikoli ne vemo kaj pričakovati. To je del njihovega šarma, pa tudi njihove skrivnosti, zato nam ta mlaj lahko pričara tudi kakšno presenečenje.

Eden izmed razlogov za presenečenje je tudi kvadrat med Luno in Uranom. Uran, kot vladar Vodnarja lahko prinese nenadne dogodke, pretrese, evolucijo in revolucijo. Povzročil bo, da se bo na površje dvignilo nekaj napetih in nepredvidljivih čustev. Če smo torej v preteklosti zatirali svoja čustva ali bili nepripravljeni, da bi se soočili s kakšno situacijo, lahko to sedaj priplava na površje, povezava Lune in Urana pa nam prinese nepričakovane spremembe v tej smeri ter boj za neodvisnost in resnično suverenost.

Čustveni izbruhi te dni so lahko posledica te napete povezave. Na robu bomo in pripravljeni, da se premaknemo naprej, v neznano, hkrati pa bo na nekaterih področjih našega življenja potrebno »čiščenje«. Resnica lahko pride na dan brez večjega opozorila, saj Uran zna šokirati. Njegovo poslanstvo je namreč razsvetliti in spodbuditi rast duše.

Mlaj v Vodnarju je torej tu, da nas spodbudi, da stopimo na neznana ozemlja. Nobeno drugo znamenje ni sposobno ustvariti “nečesa iz nič”, kot je to navdihnjen Vodnar. Pripravljeni bomo sneti svoje zaščitne maske. Če si želimo uresničiti svoje sanje ali začetki nov projekt, je ta mlaj odličen čas za to.

Mlaj v Vodnarju želi, da se počastimo s popolno vero in zaupanjem. Ni naš problem, če nas drugi ne razumejo, težava nastane, če tega ne spoštujemo v sebi. Čas je, da sovražnike in neljube osebe pustimo za sabo, da se osredotočimo nase, kot to zna uporniški Vodnar, spodbudimo svojo notranjo svobodo in objamemo neznano.