9. februar 2020 polna Luna na 20 ° znamenja Leva, povezana z Marsom in Plutonom…

Lev je znamenje individualnosti in ega. Luna v Levu predstavlja našo potrebo po priznanju, spoštovanju in potrditvi. Mars je planet akcije in konfliktov, Pluton pa planet moči, preobrazbe in resnice. Povezava je torej intenzivna, brezkompromisna…

Ob tej polni Luni si želimo slediti želji svojega srca in stvari uresničiti “po svoje”. Pazimo le, da naša dejanja ne prihajajo iz našega ega.

Ego sicer ni slab.  Je del človeka. Naš ego ima jasen namen, usmeriti fokus, ustvariti meje in poskrbeti, da se zaščitimo, da lahko preživimo. Če ne bi bilo ega, ne bi niti pogledali levo in desno, ko bi prečkali cesto. Težava nastane, če ga je preveč…

Polna Luna, Mars in Pluton

Pluton zagotavlja, da energija teče skozi sistem in da se življenje vzdržuje. Predstavlja cikle narave, tekoči proces preobrazbe iz enega stanja v drugo; je življenjska sila.

Jeseni listi “odmrejo”, da nahranijo zemljo in drevo, iz katerega so se rodili. Tako se lahko spomladi ponovno rodijo. Pomislimo torej na Plutona kot na ekosistem življenja. Pluton skrbi za vse.

Če se vrnem k egu in našim osebnim potrebam in interesom … Če znamenje Lev in Mars predstavljata naš osebni ego in našo osebno voljo do preživetja in uspevanja, je Pluton v tem primeru »ego« vesolje.

Pluton želi, ne samo za nas osebno, ampak za celoten sistem, da preživi in uspe. Zato bodo interesi Plutona vedno zmagali nad osebnimi interesi. Pluton nas bo podpiral, dokler bodo naši osebni interesi usklajeni z večjimi interesi in nam otežil življenje, ko naši osebni interesi niso usklajeni z večjimi.

Ker se polna Luna povezuje tako z Marsom kot s Plutonom se bomo, zaradi povezave z Marsom, po eni strani počutili poklicani, da počnemo kar želimo in kar je v našem interesu, vendar povezava s Plutonom kaže, da so naša dejanja morda v nasprotju z večjo voljo vesolja…

Povezava Lune s Plutonom je malce nerodna, a tudi zelo ustvarjalna zato nam bo pomagala uskladiti dva navidezno nasprotujoča si si interesa. Razmislimo kaj želimo doseči. Morda nam polna Luna ponudi priložnost za nove načine uresničitve svojih potreb.