16. februarja 2020 Mars vstopi v Kozoroga

Neobičajen tranzit Marsa, saj imamo v Kozorogu kar nekaj planetov:  Južni vozel, Jupiter, Saturn in Pluton.

Saturn in Pluton že nekaj let nekaj kuhata v Kozorogu, vendar je lonec na počasnem kuhanju. Ko pa se jima pridruži še Mars, lahko stavim, da bo zadevo zmešal do konca. Stvari se bodo zgodile. Mars je planet akcije. Ko se Mars zaplete, se stvari zgodijo in to zelo hitro.  Je junak, ki se bori za zmago ne glede na vse. Mars v Kozorogu je gibčen, osredotočen, eleganten, učinkovit in natančen. Ima pomembno poslanstvo. In ker je v Kozorogu vzvišen, vedno zmaga.

Mars v Kozorogu bo naredil kar nekaj aspektov:  

Mars kvadrat Kiron – 21. februar 2020

Mars konjukcija Južni vozel (5° Kozorog) – 24. februar 2020

Mars konjukcija Jupiter (22° Kozorog)  – 20. marec 2020

Mars konjukcija Pluton (24° Kozorog) – 23. marec 2020

Mars bo v prihodnjih tednih precej zaseden. Ima zelo pomembno poslanstvo. In le eno možnost: zmago.

Prva dva tedna bosta najtežja. Merkur gre v retrogradno smer isti dan kot Mars vstopi v Kozoroga. Lahko dvomimo vase. Mogoče se bomo spraševal ali res imamo tisto, kar je potrebno za uspeh (Mars kvadrat Kiron) ali pa bi se morali v celoti odpovedati/umakniti od vsega (Mars konjukcija Južni vozel).

Nato se bodo stvari spremenile. Ko se bo Mars približeval povezavi z Jupitrom bomo navdušeni nad novimi priložnostmi, saj bomo postajali bolj in bolj samozavestni glede svojih možnosti za uspeh. In končno, ko bomo kmalu pred zmago, se bomo morali soočiti še z zlikovcem Plutonom. Seveda je odvisno od preteklih dejanj, ali bo to za nas velik čas ali pa …

Mars bo v Kozorogu zgrešil Saturna za nekaj minutk, saj bo Saturnu uspelo zdrsniti v Vodnarja tik preden ga Mars dohiti. Mars bo tako šele 1. aprila v konjukciji s Saturnom na 0 ° Vodnarja. Pomembna stopinja, saj bo tu v decembru tudi konjukcija Jupitra in Saturna.

Medtem ko se vse to dogaja na območju Kozoroga, pa bo izid viden na področju Vodnarja (odvisno od natalne karte posameznika). Zadeve morda ne bodo šle po pričakovanjih. A zgodilo se bo točno to kar se mora.  

Moj nasvet? Dajmo vse od sebe, soočimo se s strahom, bodimo pogumni, borimo se, stremimo k zmagi, a hkrati bodimo odprti za drugačen izid.