Znamenju Ribi vlada Neptun in to je najbolj skrivnostno znamenje zodiaka, bolj kot Škorpijon. Škorpijon je globok, toda pri Škorpijonu vsaj veš, kje stojiš. Pri Ribah pa nikoli ne veš kaj se dogaja. Ribe so zmuzljive, skrivnostne in nepredvidljive.

Sanje, nezavedno, magija, božanskost, dodatna čutna zaznava in skoraj vse, česar ne moremo videti, se dotakniti in osmisliti, vse to je kraljestvo Rib.

Ribi, Neptun in 12. hiša so bili v astrologiji povezani z samouničevanjem, iluzijami, izolacijo in drugimi precej negativnimi izrazi. Toda znamenje Ribi in 12. hiša prinašajo tudi čudeže, brezpogojno ljubezen, nepričakovane priložnosti in čisto magijo.

Mlaj v Ribah je ena izmed teh priložnosti. Mlaj na 4 ° znamenja Ribi bo v konjukciji z retrogradnim Merkurjem,  v sekstilu z Uranom v Biku in v sekstilu z Marsom v Kozorogu.

Mars je planet akcije. Povezava Marsa in Lune nas bo spodbudila; morda bomo sprejeli nekaj odločitev, ki se nam trenutno ne zdijo logične, vendar nas bodo sčasoma osvobodile.

Uran je višja oktava Merkurja. Če je Merkur „nižji um“, je Uran „božanska modrost“, vsevedna zavest…

V povezavi z retrogradnim Merkurjem pa ta mlaj sicer ni ravno najbolj razburljiv tranzit…

Po eni strani bomo želeli začeti nekaj novega, saj mlaji oz. nove Lune prinašajo nove začetke, toda ker je Merkur retrograden in še v znamenju Ribi, se lahko počutimo zmedeni in vleklo nas bo v različne smeri.

Stvari niso takšne, kot se zdijo, zato si bomo želeli vzeti čas in zadeve raziskati. Ampak ker smo v sezoni rib, to raziskovanje ne bo običajno. Meditirajmo. Poiščimo znake. Povežimo se s svojimi duhovnimi vodniki…

Priložnosti so tudi tam, kjer je veliko zmede. Če ne vemo točno, kaj storiti, ko nimamo jasnih smernic, se sprašujemo o tistem, kar je očem skrito. In odkrijemo nove poti, nove možnosti…