9. marca Luna, ki vlada našim čustvom, intuiciji in notranjim občutkom, postane polna na 20 stopinji znamenja Device. Polne Lune so vedno zelo čustvene in prinašajo dokončanja, zaključke in manifestacije. Devica kot šesto znamenje zodiaka pa govori o delu, zdravju, službah, redu in tudi kritičnem razmišljanju.

Polna Luna v znamenju Device bo prinesla zavest o našem zdravju in počutju. V zadnjem času je poudarek na koronavirusu, v zraku je povečan občutek panike. Ta polna Luna ne poslabšuje tega občutka strahu, ampak nas spodbuja, da stopimo v stik s temeljnim vzrokom le tega. Virusi obstajajo že od začetka našega človeštva. V tem času nas spodbujajo, da se poglobimo v praktičnost našega vsakdana in v to, kako resnično skrbimo in ščitimo svoje zdravje. Kar pa gre globlje od umivanja rok in pokrivanja ust med kašljem.

Devici vlada Merkur, planet uma in komunikacije. Polna Luna bo preverila kako obdelujemo informacije in od nas zahtevala, da ne igramo žrtve temveč da sprejmemo kreativne rešitve. Najti mir v tem trenutku sicer ne bo enostavno, ampak vseeno…ostanimo prizemljeni.

Luna bo nasprotovala Neptunu, ki pa je planet iluzije, zdravljenja, duhovnosti… Neptun bo bodisi dodal še nekaj strahu ali pa bo vzbudil vero po zdravljenju, ki ga potrebujemo in po čemer hrepenimo. Ta povezava spodbuja občutek za intuitivno vodenje, lahko pa prinese še več paranoje in iluzije. Spet je to naša izbira.

V tem trenutku bo nujno najti ravnovesje. Ni pametno popolnoma prezreti opozoril. Prav tako tudi ni pametno živeti v nenehnem strahu pred tem kaj se lahko zgodi in s tem pozabiti uživati ​​v tem trenutku življenja.

Ta polna Luna je tu, da ozavestimo, kako poslušamo in dojemamo informacije. Te informacije so lahko zunanje, denimo od zunanjih medijev ali notranje, kako integriramo lastne misli in prepričanja. Ta poglobljena analiza je tisto, po čemer je Devica znana in v čemer dobro uspeva.

Polna Luna v znamenju Device ne prosi za še več analize “kaj če”, ampak potrebuje popolno vero in zaupanje v tisto, česar ni mogoče videti ali čutiti. Vsekakor nam bo prinesla noro preobremenjenost informacij v kateri pa moramo sami poskrbeti za zaupanje vase ter povezanost uma in telesa.