Koronavirus bo nedvomno ena od najpomembnejših tem v tem letu, če ne celo desetletju.

To ne pomeni nujno, da bo virus katastrofalen ali da bo prizadel ogromen del populacije, je pa z astrološke perspektive vsekakor pomemben. Verjetno je tudi na desetine drugih pomembnih dogodkov, o katerih ne vemo ničesar ker mediji o njih ne poročajo ali ker preprosto niso vzbudili naših strahov oz. ujeli našega zanimanja.

Kako lahko pojasnimo Koronavirus z astrologijo? Na nebu se trenutno veliko dogaja. Stelij (več planetov v enem znamenju) v znamenju Kozoroga se gradi že mesece in le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo zgodilo kaj velikega. In če obstaja en glavni aspekt, ki je “odgovoren” za Koronavirus, je to konjukcija Jupitra in Plutona v Kozorogu.

Pluton vlada pandemijam, življenju, smrti; Jupiter pa družbenim vprašanjem in ima moč širjenja in povečevanja. Tako Jupiter kot Pluton imata moč ojačati zadeve in ko se združita…

Konjukcijo Jupitra in Plutona imamo vsakih 20 let, kar pa seveda ne pomeni, da bomo imeli virus ali pandemijo vsakih 20 let. A ker sta Jupiter in Pluton zdaj del velikega stelija, je njun vpliv veliko močnejši.

Lunina vozla sta v kvadratu s Kironom, ki se je začel oblikovati v začetku letošnjega leta in bo prav točen sredi marca. Kiron, čeprav ni neposredno povezan z virusi, bo povečal občutke ranljivosti in nemoči. Ta kvadrat nam namiguje, da smo na karmičnem križišču – to je čas, da se naučimo, kako sprejeti svojo ranljivost v času negotovosti.

Časovna premica Koronavirusa in astrološki tranziti:

  • 1. december 2019: Jupiter vstopi v znamenje Kozoroga – prvi znani bolnik je začel doživljati simptome,
  • 26. december 2019: Južni vozel in popolni sončni mrk v konjukciji z Jupitrom – virus je identificiran,
  • 9. januar 2020: Saturn konjukcija Pluton – podatki o zaporedju genov virusa so objavljeni; virus dobi ime,
  • Od 16. februarja 2020 naprej: Mars vstopi v znamenje Kozoroga in se tako pridruži steliju – število primerov narašča, izbruhi po svetu, v Italiji…

Kaj pričakovati naprej?

  • Marec 2020: Mars se približuje konjukciji z Jupitrom in Plutonom, izbruhi se stopnjujejo,
  • 18. marec 2020: v Kozorogu bo kar 6 planetov, od katerih jih je 5 zelo tesno skupaj; Luna in Mars na 21 °, Jupiter na 22 °, Pluton na 24 ° in Saturn na 29 ° Kozoroga, tako bo obdobje med 18. in 23. marcem 2020, ko se Mars približuje konjukciji s Plutonom zelo problematično in verjetno bomo priča vrhuncu širjenja bolezni,
  • 21. marec 2020 Saturn zamenja znamenje, gre v Vodnarja in bo najverjetneje prišel z nekaterimi ukrepi, ki bodo vplivali na prosto gibanje ljudi (Saturn je omejitev, Vodnar predstavlja skupine ljudi). Področja karantene se bodo tako še razširila, obstajajo možne omejitve zračnega prometa, saj je Vodnar zračno znamenje,
  • 1. april 2020: Mars bo v konjukciji s Saturnom na 0 ° znamenja Vodnarja. Pomemben datum kar se tiče razvijanja virusa, saj se bo 1. decembra 2020 na isti stopinji dovršila konjukcija Jupitra in Saturna,
  • 4. april 2020: Jupiter v konjukciji s Plutonom. Okrog tega datuma se bo verjetno zgodil zelo pomemben dogodek, povezan z virusom.

Pozitivno je, da bosta od 1. aprila 2020 Mars in Saturn zunaj znamenja Kozoroga in bosta nekako sproščala napetost. Tako bi, upajmo, lahko prišlo do zmanjšanja širjenja virusa.

Ker pa bo konjukcija Jupitra in Plutona aktivna do novembra 2020, pričakujem, da bo prišlo do nadaljnjega razvoja, ki bo vplivalo na našo družbo kot celoto.

Saturn v Vodnarju – novo poglavje

Saturn bo čez leto vstopil v znamenje Vodnarja, šel zopet v znamenje Kozoroga ko bo retrograden in decembra zopet vstopil. Vodnar vlada mrežam ljudi, globalizaciji in kako družba na splošno deluje, vključno s svetovnimi trendi, ki oblikujejo našo prihodnost.

Vodnar upravlja tudi internet (mreža informacij, »zračne« informacije, saj je Vodnar zračno znamenje) in borzo. In na vse te Vodnarjeve teme bo vplival izbruh koronavirusa, še po tem, ko bo glavno že mimo….Naša družba kot celota se bo močno spremenila.

Koronavirus in Jupiter konjukcija Pluton

Toda še preden Saturn vstopi v znamenje Vodnarja, imamo tu še konjukcijo Jupitra in Plutona,  za katero verjamem, da je tranzit, ki je “odgovoren” za širjenje koronavirusa.

Tudi če je koronavirus vsekakor nekaj negativnega, ne pozabimo, da je Jupiter benefik v astrologiji. Vključenost Jupitra v epidemijo koronavirusa je obljuba, da se bo iz tega nekako izšlo nekaj dobrega.

Kaj pa Pluton? Vsi moramo prevzeti odgovornost za dogajanje v svetu.

Pluton je tu, da nam pove, da je sprememba edina življenjska stalnica, zato jo moramo sprejeti na vsakem koraku. Mogoče pa si moramo vsi le oddahniti, manj delati, več časa preživeti doma ali v samoti in se zopet povezati s svojim notranjim jazom.

V času, ko ne delamo popolnoma nič, mogoče odkrijemo najpomembnejše stvari o sebi in svojem življenju…