April 2020 nikakor ne bo nič manj intenziven kot je bil marec

Ključna bo konjunkcija Jupitra in Plutona, še posebej ker se Pluton ta mesec obrne v retrogradno smer.

April bo prinesel energičen premik. V marcu smo stelij znamenja Kozoroga čutili kot omejevalnega, težkega in restruktivnega, aprila pa bo ta energija postala bolj uporniška.

Uran, planet svobode naredi v aprilu veliko aspektov, vključno s konjukcijo z mlajem.  Eno bo zagotovo – aprila si bomo želeli več svobode, od Saturna (ki ga trenutno upravlja Uran) pa je odvisno ali jo bomo dobili ali ne.

Najpomembnejši aspekti v tem mesecu:

3. april 2020 – Venera vstopi v znamenje dvojčka in ostane do 8. avgusta.

Venera je ponavadi približno en mesec v enem znamenju, vendar bo zaradi prihajajoče retrogradnosti v tem znamenju kar tri mesece. 

Kdor ima v znamenju dvojčka osebne planete ali kote bo ta tranzit najbolj občutil, zato je prav, da mu posveti posebno pozornost.

4. april 2020 – Merkur konjukcija Neptun

Povezava Merkurja in Neptuna nas lahko resnično zelo zmede ali pa razsvetli.

Morda bomo odkrili, da nekaj za kar smo verjeli da je pravo, ni več »pravo«; ali pa bomo končno smiselno sestavili koščke sestavljanke, čeprav je do sedaj nikakor nismo mogli.

4. april 2020 – Jupiter konjukcija Pluton

To je en najpomembnejših astroloških aspektov v tem letu in je povezan s sedanjo pandemijo, a to je šele prva konjukcija od treh v letošnjem letu. S tem tranzitom bomo končali šele novembra. Za zdaj smo priča nekaterim “pozitivnim” manifestacijam tranzita, kot so ekonomski spodbujevalni paketi, ki so jih napovedale različne vlade. A kaj bo resnično iz tega nastalo…počakajmo do novembra.

8. april 2020 – Polna luna v tehtnici

Polna luna bo v kvadratu z Jupitrom in Plutonom v kozorogu, poleg tega pa je tu še eksploziven kvadrat med Marsom v vodnarju in Uranom v biku.

To bo napeta polna luna, ki bo na površje prinesla veliko težav, ne zaradi konfliktov (polna luna bo namreč v Tehtnici), ampak za iskanje rešitev in opravljanje potrebnih popravkov.

11. april 2020 – Merkur vstopi v znamenje ovna

To je prva dobra novica v tem mesecu. Merkur je zaradi retrogradnosti preživel nenavadno dolgo v znamenju ribi, kar je ustvarilo veliko zmede in tesnobe. V ovnu nam bo prinesel prepotrebno jasnost in intelektualno ognjeno moč. Poudarek bo na iskanju rešitev, ne napak.

14. in 15. aprila 2020 – Sonce v kvadratu s Plutonom in Jupitrom

14. aprila Sonce naredi kvadrat s Plutonom, en dan pozneje pa še z Jupitrom.

Ta tranzit bo nadalje sprožil že tako intenzivno povezavo Jupitra in Plutona. Čas bo da se vprašamo: “Kaj vse to pomeni zame?”. Za vsakogar je aktualno dogajanje nekakšna lekcija in to je pravi čas, da prilagodimo in izboljšamo svoj »akcijski« načrt. V vsaki krizi obstaja priložnost, sedaj je čas da ugotovimo kaj to je.

19. april 2020 – Sonce vstopi v znamenje bika

Razen prvega tedna ko bo Sonce v kvadratu z Marsom in Saturnom ter se dotaknil Urana, je preostali del njegovega prehoda nemoten. Mogoče je ravno bikovska prizemljenost točno to, kar v teh burnih časih potrebujemo.

23. april 2020 – Mlaj v znamenju bika

Mlaj bo tesno povezan z Uranom v biku in v kvadratu z Jupitrom in Plutonom v kozorogu. Zdi se, kot da so povsod kvadrati z Jupitrom in Plutonom. Eno je zagotovo, ne moremo se izogniti tej povezavi Jupitra in Plutona. Z njo se moramo ukvarjati…

25. april 2020 – Pluton gre v retrogradno smer

To je slaba in dobra novica.

Slaba novica je ta, ko se Pluton pripravlja na retrogradnost oz. se navidezno »ustavlja«, je najzmogljivejši. In Pluton je res močan. Dobra novica pa je, da sprememba smeri pomeni, da je Pluton zdaj pripravljen najti rešitev za nered, ki ga je »ustvaril«.

25. in 26. april 2020 – Merkur kvadrat Pluton in Jupiter

Ni še dovolj kvadratov s tema dvema fantoma, čeprav jih bomo mi najbrž že siti do takrat, a Merkur ne  misli tako. Obdelati je treba več, razumeti je treba več in zdaj bomo pripravljeni, da vse to vključimo.

26. april 2020 – Sonce konjukcija Uran

Ta aspekt kriči SVOBODA. Lahko se manifestira na dobeseden način – na primer kot zavrnitev/upor karanteni ali kakršnem koli drugem priporu, lahko pa se manifestira v prenesenem pomenu.  

Uran je planet razsvetljenja. Morda bomo našli občutek svobode, ki presega materialne omejitve Saturna.