22. maja 2020 se bo na 2 ° znamenja Dvojčka dovršil mlaj in tvoril harmonično povezavo s Saturnom, Jupitrom in Plutonom.

Posebno pri tem mlaju je to, da bo njegov vladar Merkur v konjukciji z retrogradno Venero. Merkur gre naprej in počne svoje merkurjanske stvari…raziskuje, pripoveduje zgodbe, je radoveden. Venera pa prevzame te informacije in hitro izgine, da bi naredila svoje retrogradne stvari.

Podobno se zgodi, ko pomislimo da vemo kaj se dogaja in da imamo vse pod nadzorom in tu se zasuka. Tako Merkur kot Venera tvorita kvadrat z Neptunom v Ribah. Ko Merkur in Venera kvadratirata Neptun hrepenimo po nečem, kar sploh ne obstaja, kar ni mogoče izraziti z besedami.

Neptun nas bo prosil, da preoblikujemo svojo resničnost – tako bomo lažje našli višji pomen, višji razlog našega obstoja. Torej, zgodba ki jo bo razkril mlaj v Dvojčkih ni »prava« zgodba. Je del večje slike. Večja slika, ki jo šele začenjamo dojemati.

Pripovedovanje zgodb, radovednost, komunikativnost – to so vse lastnosti Dvojčkov in v času mlaja jih bomo vsi bolj pripravljeni sprejeti. Najboljši pristop k temu mlaju je torej, da pustimo svojo radovednost in notranje pripovedovalce, da zavzamejo prednji sedež. Kajti včasih velike stvari v življenju niso končni cilji ali veliki dosežki. Velike stvari v življenju so v iskanju, v možnostih, ki se lahko pojavijo na poti le iz resnične radovednosti in brez pričakovanj.

Morda ne vemo, kaj je za vogalom in to je v redu. Namesto da bi izbirali svojo pot, naj nas pot na kateri smo že, usmeri na mesta, ki so morda še bolj očarljiva.