Lunin mrk je še posebej močna lunacija, v tem primeru močna polna Luna. Lunini mrki so usmerjeni v odnose. Kriza, ki jo takšni mrki izzovejo je kriza pomanjkanja – čas, ko se zavemo o veliki potrebi ali želji. Vpliv takšne krize lahko uniči odnos, lahko pa tudi združi dve osebi z nenadnim zavedanjem velike potrebe drug po drugem.

Čeprav so Lunini mrki bolj usmerjeni v odnose kot Sončni, pa ne gre vedno za odnose med dvema človekoma. Lahko sprožijo zavedanje o tem kaj potrebujemo oz. nam primanjkuje tudi na drugih področjih življenja, na primer v odnosu do dela, zdravja, telesa…Skratka, to je čas, ko se začnejo pojavljati tiste zadeve, ki so nekaj časa brbotale tik pod površjem.

Lunin mrk 5. junija 2020 se dovrši ko bo Luna na 15 stopinji Strelca, nasproti Soncu na 15 stopinji Dvojčka.

Lunini mrki govorijo torej o odnosih in polarnosti. Z vključeno osjo Dvojček in Strelec nas ta mrk vabi, da bolj natančno pogledamo naše potrebe, pomanjkljivosti in želje v svojem življenju. Želje glede ravnotežja med področji življenja, ki jim vladata znamenji Dvojčka in Strelec v naših natalnih kartah.

Polarnost teh dveh znamenj je miselna os, kjer Dvojček predstavlja “nižji um”, Strelec pa “višji um.” Sonce v znamenju Dvojčka nas spodbuja k logičnemu razmišljanju, Luna v Strelcu pa nas prepričuje k intuitivnosti in razmišljanju na širši način. Strelec simbolizira iskanje smisla in idej, ki se širijo nad “tukaj in zdaj”.

Če zanemarimo katerikoli konec osi, nam bo zagotovo spodletelo. Treba je najti ravnovesje med obema energijama. Mrk govori o komunikaciji, odnosu in našem občutku za pustolovščino. Nekaj ​​se je gradilo v nas in zdaj je čas, ko energije zahtevajo, da to izpustimo. V prihodnjih tednih in mesecih bomo odkrili, kaj točno to pomeni za nas. Za zdaj se ne moremo le držati svojih občutkov. Moramo jih izraziti.

Nekakšna kriza, ki je lahko tudi kriza zavesti ali nenadno zavedanje pomanjkanja nam ponuja priložnost za raziskovanje svojih čustvenih potreb v okviru polarnosti hiš, kjer se mrk dovrši v naših natalnih kartah. V tem trenutku so lahko odnosi resno pred izzivom, se zlomijo ali okrepijo. Naše odkritje je čustveno nabito in dramatično, zavedamo se svojega pomanjkanja in to razumevanje nas lahko spodbudi k pozitivnemu dejanju, čeprav je sprva lahko prisoten kakšen nivo kaosa.

Ta mrk je prvi v nizu mrkov, ki se dovršijo vzdolž osi Dvojček/Strelec. Na to lahko gledamo kot na prvi kozmični pritisk glede tem, ki jih spodbuja. Zadnji mrk v tem nizu se bo dovršil decembra 2021

Ta mrk se dovrši ob konjunkciji Sonca in Venere, kar bo še poudarilo naše zavedanje nezadovoljstva. Sonce in Luna pa bosta hkrati tudi v kvadratu z Marsom in Neptunom. Naši občutki štejejo in zdaj bomo videli in začutili njihovo moč ter utirali pot novim smernicam. Vendar je to lahko impulziven in napačen čas za večje premike, zato bo bolje opazovati, obdelovati, kot pa takoj skočiti v akcijo.

Zdaj je čas, da razrešimo pretekle vzorce, ki nas odvračajo od osebnega izpolnjevanja, zlasti tistih, ki so osredotočeni na komunikacijo ali se vrtijo okoli naših stališč, izrazov, kretenj, študij in mobilnosti. Skozi dogodke in okoliščine, ki se nam pojavljajo v času tega mrka, se bomo naučili, da moramo vzpostaviti stik s svojimi potrebami, s svojo dušo, dobiti občutek, da rastemo in se izboljšujemo, in za smisel, biti poln in vreden.

Torej, pomembno je, da se o kakšni zadevi v tem času ne prehitro pogovarjamo, saj bomo občutljivi na besede. Čas je za odpiranje možnosti, toda dokončno oblikovanje načrtov bo najverjetneje treba shraniti za kasnejši datum.

4. junija 2012 se je Lunin mrk dovršil v znamenju Strelca skoraj na isti stopnji kot ta, zato razmislimo kaj se nam je dogajalo takrat, morda dobimo predstavo o tem kako bo ta mrk vplival na nas. Če gremo še bolj nazaj, so bili mrki na tej stopinji 4. junija 1993 in 4. junija 1974.

V splošnem smislu se lahko ozremo tudi na nize mrkov, ki se pojavljajo na osi Dvojčka/Strelec. Se pravi, mrki na osi Dvojčka/Strelec bodo v obdobju od junija 2020 do decembra 2021. Nazadnje, ko smo imeli sklop mrkov na tej osi, je bilo obdobje od decembra 2010 do maja 2013, pred tem od decembra 2001 do novembra 2003, še prej od decembra 1991 do maja 1994.

Seveda so bili drugi planeti takrat postavljeni drugače, tudi če se mrki pojavljajo na istih stopnjah, zato vprašanja ne bodo ravno enaka, vendar se lahko nekatere teme ponovno pojavijo….če pogledamo v preteklost, lahko razumemo sedanjost in prihodnost.