Intenzivno dvoletno obdobje se končuje s prihajajočim Luninim mrkom na 13 ° Kozoroga

Od novembra 2018 se okoli struktur in temeljev naših življenj pojavljajo izzivi. V tem času je bilo veliko karmičnih dogodkov, lekcije so se nam pojavljale za učenje… Čeprav so bila v tem času kardinalna znamenja  (Oven, Tehtnica, Rak in Kozorog) najbolj izzvana, smo se na določenih področjih svojega življenja vsi soočali s karmičnimi lekcijami. To skoraj dvoletno obdobje preizkušanj, napak in stisk je prineslo ne le uničenje lažnih temeljev in takšnih, ki nam ne služijo več, ampak tudi modrost, duhovno zrelost in odpornost, zato da bomo takrat, ko pride trenutek za gradnjo novega, usmerjeni in pripravljeni, da tokrat storimo »pravilno«. Saturn, gospodar karme in časa, se že od začetka leta 2018 sprehaja po svojem znamenju in s tem preizkuša strukture naših življenj in ostro preverja našo resničnost. Vse skupaj pa je udarilo na površje z zloglasno konjukcijo Saturna in Plutona 12. januarja 2020, ki je sprožila dogodke svetovnega pomena in utrdila to “veliko prebujanje”.

Lunin mrk v Kozorogu prihaja v intenzivni retrogradni sezoni z retrogradnim Plutonom, Neptunom, Saturnom, Jupitrom in Merkurjem. Čas je za samopregledovanje, ponovno ocenjevanje. Mrk je tu za zaključevanje določenih poglavij, dokončanje življenjskih ciklov, ki jih je bilo preveč in če smo pošteni do sebe se zavedamo (čeprav je boleče), kaj spada v naša življenja in kaj ne. Mrk je tu, da nam da moč, da pustimo propadajočim temeljem, da propadejo do konca in čustveno zrelost, da ostanemo (kolikor je mogoče) prizemljeni skozi ta proces.

Mnoge karmične situacije so se v tem času razrešile. Številne pogodbe so odslužile svoj namen in bile odstranjene. Številni odnosi so se zmanjšali, kar je omogočilo, da pridejo novi. Veliko dušic je zapustilo naš planet. Čiščenje – na osebni in kolektivni ravni. Odpor je vedno možnost, vendar naporna in brezplodna. Veliko stvari v tem obdobju na prvi pogled ni imelo nekega racionalnega smisla – bilo je, kot da bi nas večkrat spodbudili, da stopimo iz svoje cone udobja v neznano. Velikokrat se je zdelo, kot da se divje vozimo brez pripetega varnostnega pasu, vendar ne glede na to, kako nore so se nam zdele vožnje, vedno smo uspeli varno pristati na trdnih tleh. Potrpežljivost je postala naš najboljši prijatelj in najhujši sovražnik – številne zamude in neuspehi so povzročili frustracije, ki so včasih pripeljale do trenutkov brezupnosti – in to je čiščenje. Nismo pustili samo svojih pričakovanj in želje po nadzorovanju vseh rezultatov, ampak smo očistili del sebe, ki ne služi več našemu  najboljšemu in najvišjemu dobru. Dogaja se prehod – dvigamo se na višjo raven zavesti, na drugo raven bivanja. A da bi prišli do tja, smo morali spustiti vse “velike uteži”.

Ta Lunin mrk v Kozorogu zapira vrata vsej tej težavnosti – končno imamo priložnost, da se za vedno znebimo preteklosti, zaključimo svoje lekcije z odpuščanjem in gremo naprej z lažjim srcem, da se povzpnemo in presežemo naše stare omejitve in na našo preteklost gledamo z višje perspektive. Ni naključje, da sta trenutno tudi retrogradna Jupiter in Merkur na osi Rak/Kozorog. Dogaja se končno sproščanje in čiščenje, vendar se tokrat ne bomo zadržali v senci in obremenjevali srca s žalostjo, navezanostjo in zamero. Tokrat imamo možnost pogledati na svojo preteklost brez zamer in odpuščati – ne zato, ker se v to prisilimo ali ker si zavestno celimo neko rano, ampak ker so naša obzorja razširjena, ker se je naša zavest razširila in imamo zato sposobnost pogleda na življenje z višje perspektive.

Četudi se nam zdi, da se v naši fizični resničnosti še ni nič spremenilo, bodimo prepričani, da se spremembe dogajajo v našem notranjem svetu; rast duše je tisto, kar bo postavljeno kot naš temelj za naslednje. In to so najbolj trdni temelji, kar jih lahko imamo na tem neverjetnem potovanju, imenovanem življenje.

Čas je odličen za notranje delo in sproščanje globoko zakoreninjenih obremenjujočih čustev. Pripravimo se na nekaj prebojev, na velike “A-ha!” trenutke in na to, da končno povežemo pike v sliko. Ta vikend si zato dovolimo čas za umirjenost in povezanost s seboj. Pomirimo svoj um, da bomo slišali šepet svoje duše in zdravilne napotke višjega jaza. Podprti smo. Še posebej v tem času ❤.