Še ena retrogradnost je tu. Kiron, od 12. julija pa vse do 16. decembra v znamenju Ovna. V astrologiji znan kot ranjeni zdravilec vpliva na vse vidike dobrega počutja – naše fizično zdravje, duševno zdravje, čustva in duhovnost. Kiron je bil prvič odkrit leta 1977. Znanstveniki so ga prvotno uvrstili med asteroide. Poimenovan po kentavru iz grške mitologije, je bil Kiron zdravilec in učitelj ki se, ironično, ni mogel pozdraviti ker je bil sam vedno znova ranjen. 

Ime ima primerno. Po vseh teh letih preučevanja in dokumentiranja vplivov Kirona na natalne karte so astrologi spoznali, da Kiron predstavlja notranje rane, ki jih bomo morali zaceliti v tem življenju. Kiron nam pokaže, kje je bila naša duša globoko prizadeta in postavitev Kirona v karti (hiša, znamenje in povezave s planeti) nam pokaže zdravilne moči, ki jih imamo zaradi teh globokih ran.

Gremo sedaj k retrogradnosti le tega. Ko postane Kiron retrograden, se (zopet) pojavijo rane, ki so bile globoko zakopane v naši podzavesti. S tem nam daje priložnost, da v celoti pogledamo preteklo pot naše duše. Nekatere od teh ran se namreč nanašajo na našo karmo, opuščanje in fizične travme. Zavestno zavedanje vsega tega vsekakor ni zabavno. Še manj odločitev za skok iz hrčkovega kolesa. Daleč od tega. Boli. Toda, kjer je zelo temno, je tudi luč na koncu…

Zagotovo bomo morali ukrepati na določenih področjih, da se prebijemo skozi ta čas oz. da izkoristimo to priložnost retrogradnega Kirona. Pozorni bodimo na znake na katere naletimo, saj bodo le ti naše orodje za samoizpolnjevanje oz. za samopomoč. Še bolj bodimo pozorni na ljudi, ki v nas razkrivajo neprijetne resnice, saj nam kažejo pot do ozdravitve in preobrazbe. In ker bo Kiron retrograden v znamenju Ovna, imamo sedaj moč, da se soočimo s tem z dvignjeno glavo.

V teh mesecih se tako osredotočimo nase, na ljubezen do sebe. Čas je dober, da se odpravimo na terapijo, da se ponovno povežemo z notranjimi ranami, ki nas spremljajo že dolgo. Z Ovnom lahko svoje občutke pomirimo le, če si vzamemo nazaj svojo moč. In če drugim res ne moremo odpustiti, lahko odpustimo sebi.