To je naš drugi mlaj v znamenju Raka v tem letu. Prvi se je dovršil 21. junija ko je bil hkrati tudi sončev mrk. Ta mlaj lahko zato čutimo kot nadaljevanje energije, ki je bila prisotna okoli mrka 21. junija. Morda bomo čutili, kot da sedaj razumemo večjo sliko.

Ta mlaj vsekakor ni tako intenziven kot mrk, a še vedno prinaša močan val energije, zaradi katere se lahko počutimo omejeni, kot da nas nekaj zadržuje, da ne moremo naprej. Mogoče zaradi lastnih prepričanj, navad, rutin…Zato je sedaj dober čas, da se zavemo stvari in prepričanj, ki jih počnemo, zaradi česar ne moremo živeti najboljšega življenja. Pa naj bodo to navade, strah ali glas dvoma, kateri nas omejujejo v miselnosti in stanju bivanja.

Ko mlaj pade v ženstveno in vodno znamenje Raka, nas prosi naj ne delamo preglednic in si postavljamo ciljev, temveč se osredotočimo na poravnavo nas samih. Ko se uskladimo s svojo najvišjo resnico, svojim najvišjim jazom in našo najvišjo močjo, nam ni treba skrbeti kako se bo nadaljevalo. Da pa bi to dosegli, moramo odgnati svoj ego in spoznati, da obstaja tudi drugačen, boljši način.

Saturn bo ob tem mlaju zelo aktiven. Retrograden je in vrnil se je v znamenje Kozoroga. V času mlaja bo točno nasproti Luni in prav tu tiči razlog, da se počutimo kot da nas nekaj drži nazaj. A čeprav nas Saturn lahko drži navzdol in nazaj, nam njegova prisotnost lahko pomaga tudi, da se prizemljimo in razmišljamo, kaj lahko storimo, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje.

Čeprav je ta mlaj zaradi Saturna bolj temačen, je to vseeno dobra priložnost, da postavimo namere za svoje domače in družinsko življenje ter kaj si želimo na teh področjih. Prav tako je to dober čas za razmislek o ustvarjanju bolj mirnega in pomirjujočega okolja.

Na splošno nam ta mlaj pomaga, da začnemo nov cikel. Medtem ko se bomo morda sprva počutili nekoliko nemirni in potrebni prizemljitve, bomo sčasoma začeli čutiti mir v sebi.