Uran, planet upora in presenečenj, se zelo počasi premika. V enem znamenju ostane približno sedem let. Trenutno je v praktičnem, odločnem znamenju Bika in ker je v to znamenje vstopil leta 2019, se bo tu obdržal še nekaj časa. Uran nam na svoji poti prinaša inovacije, nepričakovane spremembe in osvoboditev na kolektivni ravni. Omogoča nam, da vidimo univerzalne premike, ki jih je treba narediti.

Uran je znan kot “veliki prebujevalec.” V naših rojstnih kartah nam pokaže kako se borimo proti avtoritetam ali trenutnim kulturnim normam – in ker tako dolgo ostane v enem znamenju, navadno narekuje pristop celotne generacije do upora. Zato ne bo nič nenavadnega, če bomo v tem času videli več protestov in uporov proti vladi. Znamenje Bik predstavlja hrano, denar in imetje; Uranovo potovanje nazaj v tem znamenju bi lahko bilo tudi napovednik nenadnega ali nepričakovanega pomanjkanje vsega kar Bik predstavlja. To pa bi lahko spodbudilo še več nemirov in upiranje vladnim sistemom na splošno.

Resnično bomo začeli čutiti učinke retrogradnosti Urana proti koncu leta 2020. Saturn in Jupiter bosta vstopila v znamenje Vodnarja in oblikovala kvadrat do Urana, ko bo ta še vedno retrograden. Ker sta Jupiter in Saturn planeta, ki narekujeta veliko norm, ki si jih delimo kot družba, bo ta kvadrat z Uranom tako prinesel veliko sprememb na temo socialne pravičnosti in rekonstrukcije vladnih institucij v celotnem letu 2021.

Toda ta tranzit lahko prebudi tudi željo po osebni rasti. Uranova retrogradnost je lahko pomembno obdobje za iskanje inovacij in sprememb znotraj nas samih in lastnega razmišljanja ter načina, kako pristopiti k stvarem.

Ko stopimo v obdobje retrogradnosti, se proces obrne navznoter. Od nas se prosi, da preučimo svoje osebne vrednote in prioritete, namesto da krivimo druge za svoje pomanjkljivosti in pretrese. Čas je, da v sebi poiščemo spremembe. Velikokrat bi raje s prstom kazali na druge, ki niso dovolj ljubeči, nas ne sprejemajo dovolj, ki so preveč nastavljeni po svoje in se nočejo spremeniti – Bik je fiksno znamenje in pogosto nima prožnosti in sposobnosti prilagajanja novim načinom bivanja. Od nas pa se sedaj prosi, da se obrnemo na ta del nas, ki se upira izhodu iz cone udobja – ta del nas je potrebno spremeniti, da se bomo lahko odprli novim načinom bivanja – novi načini ljubezni, sprejemanja in negovanja. Čas je, da oblikujemo svoj notranji svet tako, kot želimo transformirati zunanji svet. Dokler samo sedimo in čakamo, da se bo spremenil zunanji svet, da se bo spremenila družba, da se bo Zemlja spremenila, da bo prišlo do drastične preobrazbe kolektivnih vrednot, samo zapravljamo svoj dragocen čas, da bi ustvarili spremembo, ki jo želimo izkusiti sami. Čas je, da svoj notranji svet prestavimo in ga prilagodimo spremembam.

Obdobje retrogradnosti traja do januarja 2021, zato bomo imeli dovolj časa za svoje delo. Bodimo pa pripravljeni na hitre spremembe, zlasti v zvezi z vrednotami, prednostnimi nalogami, odnosi, ljubeznijo in materialnim stanjem.

Tudi ljubezen do nas samih je tukaj pomembna – ne moremo pričakovati, da nas bodo drugi ljubili in se obnašali spoštljivo in prijazno do nas, če pa se sami do sebe ne obnašamo tako. Ne moremo pričakovati ljubezni zunaj sebe, če je najprej ne odkrijemo in negujemo v sebi.

Retrogradnost Urana ni lahek tranzit, vendar nam bo na koncu pomagal zgraditi boljše in pravične temelje zase in za cel svet.