19. avgusta dovrši mlaj na 26 stopinji Leva. Luna, ki vlada našim čustvom, notranjim občutkom, intuiciji, postane nova. Dnevi pred mlajem so lahko napeti, negotovi, nejasni in nelagodni. Z mlajem pa se odprejo nove priložnosti, novi začetki, iniciacije. Lev kot peto zodiakalno znamenje, je znan po radoživosti, pogumu, drznosti, ognjenosti in po tem, da je vodja.

Mlaj v Levu je tu, da nam doda sončni žarek v teh temnih časih, v katerih živimo. Nobeno drugo znamenje ne more prinesti toliko sonca, kot svetel in optimističen Lev. Tu je sedaj priložnost, da s strastjo in namenom stopimo v svoje ustvarjalne in umetniške energije.

Mlaj v Levu želi, da najdemo luč v svojem srcu, da prepoznamo svoje najgloblje srčne želje in se za njimi podamo z vsem, kar imamo. Mnogi bomo med mlajem (zopet) našli pogum in trdoživost v sebi.

V času mlaja bo Luna navezala nekaj zanimivih povezav z drugimi planeti. Prva je konjukcija z Merkurjem v Levu. Merkur se ukvarja z umom, komunikacijo in intelektualnimi zadevami in v povezavi z mlajem nas bo naredil zelo zgovorne in tudi izrazite pri izražanju. To je odličen čas, da svoje kreativne ideje postavimo tja, kamor jih lahko svet vidi.

Naslednja pomembna povezava bo trigon z Marsom v Ovnu. Ta Mars nam bo dodal nekaj ognja pri pobudah, nagonu in strasteh do naših projektov in načrtov. Paziti moramo le na možnost impulzivnega vedenja pri tem, a na splošno bo v nas prijeten občutek pripravljenosti.

Tu je pa tudi povezava Marsa in Saturna s kvadratom, ki bi lahko dodala rahle frustracije pri naših občutkih. Osredotočimo se na tisto, kar nam prinaša veselje, bodimo potrpežljivi…

V času, ko je v zraku toliko  neznanega nas ta mlaj prosi, da smo pogumni, častni, da v sebi odkrijemo sposobnost soočanja z življenjskimi bitkami, da prepoznamo svoje srce. Lev vlada srcu. Prosi nas, da zberemo pogum, da postanemo najboljši in najpristnejši del sebe, to kar smo globoko v sebi.  Tu je da nas opomni na občutek notranje radosti. Dovolimo srcu, da resnično zapoje ter nas vodi z upanjem in vero vase in v vesolje.