September bo precej podoben letošnjemu marcu, ko se je svet obrnil na glavo zaradi virusa…

Ta mesec zrcali vse tisto, kar se je dogajalo marca. Mars je bil takrat v znamenju Kozoroga, pridružil se je Jupitru, Saturnu in Plutonu, bil je tesno povezan z njimi. Sedaj v septembru pa bo naredil kvadrat na te planete.

Pa smo spet tam.. ampak september vseeno ne bo točno tak kot marec.

Mars je bil marca v konjukciji z vsemi planeti v Kozorogu, sedaj bo v kvadratu. Takrat je bil del težave, sedaj pa želi najti rešitve. Takrat je igral po planu Kozoroga, sedaj ima svoj plan, ker je v znamenju Ovna, v svojem domu. Njegova hiša, njegova pravila.

In še ena stvar. Mars gre septembra v retrogradno smer.

Običajno Mars pri kvadratiranju nekega planeta tu in tam sproži nekaj stvari, naredi nekaj hitrih sprememb in nato potuje naprej novim osvajanjem naproti. Ampak tokrat bo kar stal tu… Kvadrat Mars-Jupiter, Mars-Pluton in Mars-Saturn ne bo trajal samo nekaj dni ampak več časa… September in oktober bosta tako še bolj intenzivna kot marec.

Tu bomo imeli tri kardinalne energije: Oven, Tehtnica in Kozorog. Oven je posameznik. Tehtnica je lahko partner, lahko je odprti sovražni, je simbol pravičnosti, politične korektnosti. Kozorog pa predstavlja ustanove. In vse to pomeni, da se bodo ljudje (opozicija Oven – Tehtnica) borili proti ustanovam, te pa bodo podcenjevale jezo (retrogradni Mars) posameznika (Oven). Na globalni ravni se bo torej veliko dogajalo.

Našega notranjega Marsa ne moremo kar tako izklopiti in biti ves čas ljubezen in svetloba. Kar lahko v tem času naredimo je, da poskušamo sprejeti Marsovo zdravo izražanje (samopotrditev zaradi iskanja boljše rešitve, ne da bi pri tem prizadeli druge), namesto Marsovega nezdravega izražanja (bes in uničenje).

Za Kozoroge oz. za ljudi, ki imajo osebne planete v tem znamenju, letošnje leto vsekakor ni lahko, ampak vse te spremembe bodo na koncu privedle do nečesa dobrega … le potrpežljivi bodimo.