29. september 2020: obrat Saturna v direktno smer – zadnje dejanje Saturnovega tranzita skozi znamenje Kozorog

Saturn je  vstopil v znamenje Kozoroga decembra 2017.  Ker temu znamenju vlada se tu počuti kot doma. Kozorog je znamenje institucij, pravil, avtoritete, politike, multinacionalk, vojske, društev in vsega, kar se razprostira od zgoraj navzdol.

Saturn v Kozorogu ni bil sam – znamenje je delil s Plutonom. Saturn in Pluton imata veliko skupnega. Oba sta resna, omejevalna in priznajmo si…težka. Tako Saturn kot Pluton nas bosta spodbudila, da odrastemo, vsak na svoj način. Saturn nas prosi naj upoštevamo pravila, poskrbimo zase in postanemo samozadostni. Pluton pa tako, da nam odvzame občutek varnosti in udobja, da si lahko zgradimo resnično osebno moč.

Kaj se zgodi, ko se v Kozorogu združita Saturn in Pluton? Zgodi se leto 2020.

Saturn in Pluton v Kozorogu – test vzdržljivosti

12. januarja 2020 sta se Saturn in Pluton sestala v Kozorogu in nam prinesla pandemijo, blokado, politične krize po vsem svetu in vse ostalo, kar je sledilo. Leto 2020 nas je znova in znova preizkušalo – kajti točno to je namen Saturna in Plutona – preizkusiti nas, da lahko postanemo bolj vzdržljivi/odporni/močnejši.

Kar te ne ubije te ojača – Saturn in Pluton nam pomagata ne samo preživeti, ampak tudi uspeti v krizi…

Trenutno sta Saturn in Pluton manj kot 3 stopinje drug od drugega, zato bomo morda še podoživeli nekatere težke teme od začetka letošnjega leta. Dobra novica je, da tako blizu ne bosta več zelo dolgo (do l. 2053). Poglavje se torej tu konča.

In čeprav je za mnoge od nas življenje trenutno težko, bodimo prepričani, da bomo kmalu lahko izkusili  skrite koristi oz. nagrade težavnega Saturna. V astrologiji se Saturn z razlogom imenuje veliki učitelj. Noben drug planet nas namreč ne more naučiti toliko o življenju kot Saturn. In noben drug planet nas ne more nagraditi tako kot Saturn.

Mars kvadrat Saturn – ujetost

Saturn gre v direktno smer 29. septembra na 25 ° Kozoroga. Točno ta dan pa naredi retrogradni Mars kvadrat s Saturnom.  

To je frustrirajoč in izčrpavajoč aspekt, saj se trenutno oba planeta premikata zelo počasi in napetost traja veliko dlje kot bi sicer. Mars kriči “Premakni se!”, Saturn pa vpije “Stop!” in zato se lahko počutimo kot bi bili ujeti.

Ta kvadrat nas bo preizkusil, pomagal pa nam bo tudi razumeti se na globlji ravni, priti v stik z našimi resničnimi gibi in motivacijami, pa tudi z našimi omejitvami in ovirami – resničnimi ali namišljenimi, ki so nam preprečile premik naprej v življenju.

Zahvaljujoč temu kvadratu bomo končno razumeli, kaj v našem življenju ne deluje in zakaj ne deluje. A kar je najpomembneje, morda se bomo končno zavedali, kaj v resnici želimo – in ko nam bo to postalo  kristalno jasno, bo vse ostalo enostavno.

Da bi se stvari odvijale, potrebujemo tako Marsa kot Saturna. Mars potrebuje Saturnovo temeljitost in zmožnost dela. Čeprav nam tega Saturn morda ne bo dal tako hitro kot želimo, nam bo pa pokazal kako zadevo dejansko opraviti – tako da naš projekt ali karkoli že počnemo, ne bo potreboval nadaljnjih popravkov.

Direktni Saturn v Kozorogu – sklepno dejanje

Saturnovo neposredno gibanje v Kozorogu je ključni letni čas.

Saturn dokončno zapusti Kozoroga 17. decembra 2020 (po skoraj treh letih), zato ima Saturn manj kot dva meseca, da zaključi vse projekte, ki jih je začel od decembra 2017. Tudi mi imamo še manj kot dva meseca, da izpolnimo svoje „Saturn v Kozorogu”poslanstvo.

Spet lahko pričakujemo pritisk in frustracije, saj bo Mars do 14. novembra retrograden. Pričakujmo pa tudi globoka spoznanja in razkritja svojih resničnih želja in motivacij. Verjetno že vsi vemo, kaj je tista tema, ki potrebuje našo pozornost. Za nadaljnje namige si lahko ogledamo hišo, kateri vlada Kozorog v naših natalnih kartah.

Saturnovi tranziti niso ravno prijetni, so pa nujni. Opozarjajo na delo, ki ga moramo opraviti ne glede na vse.

Če v naslednjih nekaj mesecih ne končamo dela Saturna, se bodo stvari še zaostrile, ko se Saturn premakne v znamenje Vodnarja. Če pa sedaj končamo svoje delo na »Saturnu«, bomo nagrajeni.