Polna Luna se dovrši na 8 ° znamenja Device, je ena izmed ugodnih letošnjih lun, lepo povezana z Uranom in nasproti Venere.  

Povezava z Uranom nam bo dala občutek pretočnosti, jasnosti in smeri, povezava z Venero pa nas bo spodbudila, da poiščemo ustvarjalno izhodišče za tisto, kar v nas vre že od zadnjega mlaja 11. februarja.

Vladar polne Lune, Merkur, je pred dnevi postal direkten in potuje sedaj skupaj z Jupitrom, kar je še ena ugodna povezava te Lune. Dal nam bo občutek upanja in optimizma. Zadeve se bodo končno začele premikati v pozitivni smeri.

Devica/Ribi

Pri polni Luni sta si Luna in Sonce nasproti. Ker smo v sezoni Rib (torej je Sonce v Ribah), je Luna lahko le v nasprotnem znamenju, Device.

Vemo že, da je polna Luna čas vrhuncev in manifestacij. Če je mlaj simbol za spočetje, je polna Luna simbol rojstva. Ob polni Luni torej seme, posajeno ob mlaju, doseže svoj polni potencial. Če se izrazim astrološko, to pomeni, da lahko potencial znamenja dosežemo le, če uporabljamo lastnosti nasprotnega znamenja.

Ribi in Devica sta spremenljivi znamenji, zato se ukvarjata z gibanjem in spremembami. Devica vlada procesu prebave in črevesju. Vloga črevesja je, da presnavlja hrano, pridobiva kar hrani. Zato je Devica tako analitično in v storitve usmerjeno znamenje. Vloga Device je, da najde tisto, kar je hranljivo in koristno, nato pa to prenese na različna področja telesa. Vloga Device je torej premikati stvari, kadar in kjer so potrebne. Tu vidimo spremenljivo/premično kakovost Device. Premikanje stvari.

Ribe imajo podobno kakovost, vendar na bolj subtilni ravni. Ribe so znamenje enosti, prostora, kjer postanemo eno z vsem. Temu lahko rečemo tudi “nevidni svet”. V tem prostoru imamo dostop do vseh informacij, občutkov in izkušenj, ki so kdaj obstajale in bodo še obstajale. V tem prostoru se ponovno zberemo, opustimo staro in zaprašeno in izberemo tudi nove izkušnje, ki se jim želimo podati naproti. Dostop do tega “nevidnega” sveta dobimo ko sanjamo, ko se prepustimo vodstvu, med meditacijo, ob poslušanju glasbe…

Medtem ko so Ribe pogosto povezane s karmo in preteklimi življenji, pri tej polni Luni ne gre le za karmo, temveč tudi za nove priložnosti, da ustvarijo nekaj novega in doživijo življenje z različnih zornih kotov. In ravno zato moramo s svojimi deviškimi praktičnostmi in skrbjo za fizični svet izravnati sanjske, nezemeljske lastnosti Rib.

Vsi lahko občasno dostopamo do tega »nevidnega« kraja, toda zahvaljujoč Devici imamo sedaj priložnost, da ga izrazimo v materialnem svetu in mu damo fizično obliko, s katero se lahko povežemo. Morda bomo težko izrazili svoja čustva, a vseeno lahko najdemo izhod z umetnostjo, pisanjem ali drugimi kreativnimi oblikami izražanja.

Polna Luna v Devici je povabilo, da postanemo ekspresionisti, četudi le za en dan. Razmislimo o sporočilih, občutkih, intuiciji, hrepenenjih, ki prihajajo k nam iz »nevidnega« sveta.

Kako jim lahko damo obliko in jih izrazimo v svoji zemeljski resničnosti?