Ta mlaj bo zelo dobro povezan z Venero in Neptunom. Venera se v Ribah dobro počuti, Neptun pa tudi, saj je tu doma. To pomeni, da Venera in Neptun sedaj še posebej podpirata vse kar želimo, da se manifestira. In sekstil s Plutonom v Kozorogu je še en razlog, da verjamemo, da nam tokrat vesolje ne bo obrnilo hrbta, ampak nam bo pomagalo uresničiti naše sanje.

Ribi – spremenljiva voda

Ribi je vodno znamenje. Imamo tri vodna znamenja: raka, škorpijona in ribi.

Rak, kardinalno vodno znamenje je izvir, ki teče z gore in teče, da najde pot do oceana.

Škorpijon, fiksno vodno znamenje, je jezero, ki skozi svoje mirne vode drži skupaj celoten ekosistem.

Ribi so spremenljivo vodno znamenje, ki simbolizira ocean enosti, kjer se vse reke in morja združijo. Vse se konča v oceanu in zato imajo ljudje, ki imajo poudarjeno znamenje Ribi edinstveno sposobnost, da vidijo in čutijo kako so stvari povezane, kako vse skupaj deluje.

Ribicam je skupna tudi druga lastnost: domišljija. Umetnik s poudarjenim znamenjem Ribi, matematik ali razvijalec programske opreme lahko začne od drobnega vzorca ali formule, nato pa jo razvije še naprej in ustvari nekaj, česar prej ni bilo.

Kako se to zgodi? Ribe imajo naravno sposobnost, da se dotaknejo oceana znanja, o katerem sem pisala zgoraj – in od tod dobijo navdih.

Mlaj v znamenju Ribi in Neptun

Znamenju Ribi vladata dva planeta, Jupiter (tradicionalni vladar) in Neptun (sodobni vladar). Tako Jupiter kot Neptun nam lahko veliko povesta o naravi tega znamenja.

Jupiter je povezan z znanjem, vero in optimizmom. Jupiter je tu, da nas nauči, da če imamo vero, sledimo prehojeni poti in se povežemo z nečim večjim od sebe, potem stvari samodejno delujejo v našo korist. Ljudje, ki sledijo znamenjem opazijo vzorce, vidijo širšo sliko in sčasoma prejmejo Jupitrov blagoslov. Tako deluje Jupiter.

Neptun gre še korak dlje. Neptun ne daje jasnih namigov oz. vsaj ni tako dobeseden kot Jupiter. Neptunova sporočila so skrivnostna. Neptun lahko pride v naše sanje. Lahko nam „govori“ prek naših občutkov ali intuicije. Neptunova sporočila nikoli niso jasna in preden Neptuna obsodimo, da nas zavaja, poskusimo razumeti, kako Neptun deluje. Neptunov namen ni ta, da bi nas zavajal. Neptun je planet brezpogojne ljubezni in nam želi dobro.  A ne pozabimo, da je Neptun zunanji planet, očem neviden. Neptunovih „resničnosti“ ni enostavno dojeti z našimi 3-D možgani, vendar to ne pomeni, da so manj „resnične“ ali manj pomembne.

Neptun svojo čarobnost preliva skozi našo domišljijo.

Domišljija je kompleksen kognitivni proces, v katerem naše misli, občutki, izkušnje iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti trčijo, se preuredijo in najdejo nove povezave in ustvarjalne izraze.

Stavbe, jezovi, ladje, infrastruktura, vesoljske ladje – vse je sprva abstraktna ideja. Vse življenje je rojeno (Oven) v ustvarjalni maternici znamenja Ribi.

Mlaj v znamenju Ribi

Martin Luther King je imel Luno in Venero v Ribah. Njegov govor “I have a dream” je spremenil zgodovino. Toda zgodovina se ni spremenila čez noč. Ta govor je imel leta 1963. Imel je sanje. Toda ko so se njegove sanje dotaknile srca in domišljije mnogih, so počasi začele postajati resničnost.

Vse velike stvari v življenju se sprva rodijo v naši domišljiji, v prvotnem ribskem oceanu enosti, tam, kjer je vse mogoče. Neptunova magija se čez noč morda ne bo spremenila v praktično resničnost. Za velike stvari je potreben čas. Toda sanje postanejo resničnost. Morda ne danes in ne jutri …

Ko je tisto, kar poskušamo roditi (mlaj), usklajeno z našimi vrednotami in občutji (Venera), pa tudi s kolektivnimi vrednotami in občutji (Neptun), bomo to uresničili.

Je vse mogoče ko se manifestacijska moč mlaja sreča z Venero in Neptunom?

Poglejte, v katero hišo v vaši natalni karti pade ta mlaj, da dobite več namigov o področjih vašega življenja, kjer vam bo čarovnija prišla na pot.

Bodimo pozorni na svoje sanje, navdihe in morebitne naključne dogodke – in bolj kot kdaj koli prej, naj nas domišljija vodi k ustvarjanju vznemirljivih možnosti, ki so edinstvene za nas in naše poslanstvo.