Polna Luna se bo dovršila na 8 ° tehtnice; Sonce, Venera in Kiron pa bodo zelo tesno skupaj – na 8 ° ovna, nasproti Lune. Luna bo tudi v trigonu z Marsom v dvojčkih in Saturnom v vodnarju in tvori  vzorec, imenovan zmaj.

Če pogledamo karto te polne Lune lahko vidimo ta vzorec v obliki zmaja z Luno na dnu in Soncem, Venero in Kironom, usmerjenim navzgor. Luna je kot propeler tega zmaja, vodi njegove poteze. Sonce, Venera in Kiron so na vrhu – iščejo nove poti kreativnega izražanja.

Luna je v tehtnici, tehtnica pa je znak odnosov. Je zelo ustrežljiva in hitro izbere razpoloženja in potrebe drugih. Sonce, Venera in Kiron so v ovnu, prvem znaku zodiaka, zato se ukvarjajo z Jazom (ne z drugimi). Polna Luna v tehtnici nasproti planetov v ovnu bo tako ustvarila konflikt med našo potrebo po odnosih in našo potrebo, da smo zvesti sebi.

Oven in tehtnica – Jaz in drugi

Malo o ovnu in tehtnici: ko je polna Luna v tehtnici, je sonce vedno v nasprotnem znamenju, ovnu, zato imamo opravka s polarnostjo ovna-tehtnice.

Oven je prvo znamenje zodiaka in je simbol za “Jaz”. Zdravo osredotočanje na “Jaz” je ključnega pomena za naše preživetje. Toda če se preveč osredotočimo na “Jaz” nikoli ne odrastemo. Brez partnerja oz. brez ogledal takšnih ali drugačnih, se zataknemo v svojem mehurčku. Zaradi strahu pred izgubo identitete se lahko bojimo odnosov in tudi, ko se z nekom zapletemo, ponavadi prevladujemo nad njim, da lahko stvari izpeljemo po svoje.

Tehtnica je znak »Drugega«. Vzpostavljanje odnosov z drugimi ljudmi – kakršen koli odnos – je ključna veščina preživetja. Vendar, če se preveč osredotočamo na svoje partnerje (tehtnice) se lahko izgubimo in prenehamo zaupati svojim instinktom (oven). Seveda je ključnega pomena zdravo ravnovesje.

Kako ga najdemo?

Ta polna Luna bo na površje privlekla ravno to, usklajevanje konflikta »jaz proti drugim«. In povezava Sonce-Venera-Kiron v ovnu bo ta proces še poglobila, tako da nam bo pomagala priti do korena ranjenosti. Bo bolelo? Ja bo.

Koncept dvojnosti – in uskladitev te dvojnosti – je bistvo Kirona.

Kiron (kentaver) je videti nekoliko čudno: je to človek ali konj? Kakšno bitje je to? Zgrožena nad njegovim videzom ga mati zapusti ob rojstvu. Zato je bila Kironova prvotna rana rana zavrnitve. Ta zavrnitvena rana je prispodoba za naše identitetne oz. notranje rane: ko nas svet zavrne samo zato, ker smo mi, ker smo to kar smo.

Kirona je posvojil Apolon (Sonce) od katerega se je naučil umetnosti zdravljenja, prerokb in astrologije. In to mu je v kombinaciji z naravno živaljo in surovo povezavo z naravo pomagalo postati največji zdravilec in učitelj svojega časa.

Kiron – Najgloblja rana, največje darilo

Na koncu mu je ravno njegova dvojna narava omogočila, da je izkoristil svoj polni potencial. Ravno to, da je bil pol človek, pol konj, je bilo njegovo največje darilo. Kiron je simbol tistega, kar se sprva zdi nerodno in nesprejemljivo, a če je sprejeto, sčasoma postane naše največje darilo.

Pomembno je vedeti, da je bil Kiron ranjen, ko je bil novorojenček, takrat njegove duševne funkcije še niso bile razvite. Če nas v odrasli dobi nekdo zavrne, se lahko počutimo nekoliko slabo, a sčasoma to prebolimo. Vendar v otroštvu nismo sposobni obvladovati bolečine zavrnitve. Kironova rana je globoko zakoreninjena v naši preteklosti in zahteva veliko kopanja. Dobra novica je, da če kopamo in to rano pripeljemo na površje, se zacelimo. Kot odrasli imamo resnično možnost, da svojo rano spremenimo v darilo.

Prvotna rana nas naredi zlomljene, odtujene in ločene. A ko jo zacelimo, postanemo zopet celi.

Kiron in polna Luna v tehtnici

Kako se Kiron prilega pripovedi o polni Luni v tehtnici?

Kiron ima poseben odnos z ovnom in tehtnico: najdlje preživi v ovnu, najkrajši čas pa v tehtnici, zato je ta os za Kirona občutljiva, kar hkrati pomeni, da Kiron zelo dobro razume dinamiko te osi.

Pot do celosti ni samostojno potovanje.

Pravzaprav lahko ugotovimo kdo smo, šele, ko komuniciramo z drugimi ljudmi. O sebi in o svetu se učimo skozi naše odnose. Naš partner (zakonec, prijatelj, terapevt itd.) je za nas ogledalo, mi pa smo zanje. V razmerju vračamo besede, ideje in občutke. In to je interakcija, ki nas ohranja v stiku z resničnostjo.

Polna Luna v tehtnici – spet celi

Polna Luna v Tehtnici s priokusom Kirona nam omogoča, da poiščemo svojo celoto skozi druge, da  bomo razumeli, kaj pomeni biti cel.

Kiron v konjukciji s Soncem in Venero bo razkril vse naše ranljivosti in nas prosil, naj se razkrijemo, se prikažemo takšni, kakršni smo – brez mask in filtrov. In Luna v tehtnici nas bo opomnila, da lahko celovitost najdemo samo v inherentni dvojnosti odnosa z drugim.