Jupiter bo v ribah najprej le za kratek čas, do 28. julija 2021. V naslednjih dveh mesecih in pol bomo tako okusili ta tranzit. Nato bo šel v retrogradno smer, s tem se bo zopet vrnil v znamenje vodnarja in ponovno vstopil v znamenje ribi 29. decembra 2021 kjer bo ostal do 10. maja 2022.

Jupiter in Neptun v ribah – čarovnija

Mnogi se Jupitra v ribah veselijo in to z dobrimi razlogi. Jupiter se v tem znamenju počuti kot doma. V ribah je Jupiter lahko tako moder, duhoven in velikodušen, kot si želi. Zadnjih nekaj let, ko je Jupiter delil znamenja s Plutonom in Saturnom, ni bilo lahko. Zdaj, ko se Jupiter preseli v ribe, se nam bo končno povrnil občutek vere in optimizma.

Kaj je tako posebnega ko sta Jupiter in Neptun v tem znamenju?

Tako Jupiter kot Neptun vladata znamenju ribi. Imeti oba vladarja v znamenju njihovega vladanja je precej čarobno. Ko bosta Jupiter s svojim optimizmom in občutkom za širjenje ter Neptun s svojo mistično vizijo v istem znamenju, bomo čarobnost začeli videti povsod.

Nič več Saturna

Jupiter v ribah nima nič več s Saturnom. Poskus nekomu dopovedati, da je apokalipsa za vogalom, se ne bo izšel, saj ima Jupiter v ribah drugačno energijo kot Jupiter v kozorogu. Tudi prositi nekoga za družbeno odgovornost ne bo šlo (ne zato, ker biti družbeno odgovoren ni dobro), temveč zato, ker Jupitra ni več v vodnarju. Z Jupitrom v ribah deluje tisto, kar slika pozitivno vizijo prihodnosti, ki temelji na veri, sočutju, rasti in neskončnih možnostih.

Jupiter je bil v vodnarju od decembra 2020, kar je bil sicer velik korak naprej od Jupitra v kozorogu in je prinesel nekaj prepotrebnega olajšanja. Ampak v vodnarju je imel zelo resnega sostanovalca – Saturna. Jupiter in Saturn v istem znamenju sta super za manifestiranje vodnarjevih tem. Ko Jupiter in Saturn združita moči, se stvari zaključijo. In to je super. Kar ni tako super je to, da je Jupitrova ekspanzivna funkcija ovirana.

Jupiter bo sedaj brez Saturnovega vpliva. Zadeve se bodo dokončale kot bo on želel. Postal bo bolj obsežen, radosten, optimističen in upajoč. Ne samo to. Jupiter ima v ribah stalno prebivališče, kar pomeni, da deluje s 100-odstotno zmogljivostjo. Jupiter je torej še bolj vesel, razsežen in optimističen kot v katerem koli drugem znamenju.

Jupitrov vstop v znamenje ribi bo tako dvignil naše razpoloženje. In to je razlog za veselje.

Slaba stran tega tranzita je v tem, da bomo morda postali preveč optimistični. In ker je tudi Neptun v ribah, se optimizem lahko spremeni v dobesedno zasanjanost.

Kako deluje Jupiter v ribah

Jupiter je sicer sinonim za rast in širitev, a lahko je tudi nekoliko nerealen. Ljudje z močnim Jupitrom v svojih kartah imajo lahko velike cilje, a jih (nekateri) le redko dosežejo.

Ljudje, ki se jih dotakne Jupitrov tranzit, veliko tvegajo, so preveč samozavestni in pogosto zaidejo v težave in celo izgubijo tisto, kar so do sedaj imeli – kar je precej nasprotno od tistega, kar obljublja Jupitrov tranzit.

Je torej Jupiter res tako dober? Morda bi bilo bolje da se vprašamo kje bi bili brez njega.

Morda ne bomo dosegli vsega, na kar smo upali, vendar nam Jupiter lahko pomaga priti vsaj „na pol poti“ in to je veliko boljše kot stati na istem mestu, kot smo bili prej. Morda ne bomo postali milijonar, toda Jupitrova miselnost rasti nam lahko pomaga priti na veliko boljše mesto.

Ko se res ukvarjamo z Jupitrovo energijo, je veliko večja verjetnost, da bomo dosegli svoj cilj ali se mu vsaj približali.

In prav zaradi tega velja, da je Jupiter največji benefik v astrologiji. To je zato, ker ko imamo v sebi miselnost rasti, smo optimistični, aktivno iščemo priložnosti – takrat je veliko večja verjetnost, da bomo v svojem življenju napredovali.

Ni Jupiter tisti, ki nam prinaša obilje in srečo. Mi smo tisti, ki sprejemamo Jupitrovo energijo, tisto, ki privlači vse te lepe stvari v naše življenje.

Veliko je ljudi, ki leta čakajo na Jupitrov tranzit in ko ga imajo, ne naredijo ničesar in seveda se nič ne zgodi.

Znamenje ribi je znamenje neskončnih možnosti. Ribi so zadnje znamenje zodiaka in zajema vsa ostala znamenja z vsemi priložnostmi, ki dobijo zadnjo možnost, da se uresničijo, preden spet začnemo v znamenju ovna.