Ob polnih Lunah se stvari razkrijejo takšne kot so v resnici. Polne lune prinašajo jasnost, preglednost in razkrivajo resnico.

Ker je ta polna Luna hkrati tudi Lunin mrk se nam zato lahko spremenijo predstave o nečem na povsem novo raven razkritja.

Če ste kaj pozorni na mrke veste kako močni so. Toda vsi mrki niso enaki. Delni mrki, čeprav so še vedno usodni, so manj vplivni kot popolni mrki.

Prihajajoči Lunin mrk je popoln Lunin mrk, zato je pomemben. Poleg tega imamo dve vrsti mrkov: mrki severnega vozla in mrki južnega vozla.

Ker gre tu za strelčevo polno Luno in je trenutno Južni vozel v znamenju Strelca, je prihajajoči Lunin mrk mrk Južnega vozla. Tako Severni kot Južni Lunin vozel sta povezana s karmo. Natančneje, mrki Južnega vozla so povezani z odstranjevanjem karme.

Čeprav imajo navadno slabo predstavitev, mrki Južnega vozla nimajo vedno negativnih posledic. Južni vozel je podoben izplačilu. »Vse se vrača, vse se plača«. Nekateri ljudje lahko dosežejo priznanja ali prejmejo nepričakovane koristi ob mrku Južnega vozla. Razlika v tem, da medtem ko mrki Severnega vozla prinašajo nekaj novega v naša življenja, mrki Južnega vozla prinašajo rezultate na podlagi prejšnjih dejanj – iz tega življenja ali celo iz prejšnjih življenj.

Ob mrku Severnega vozla ustvarjamo novo karmo, pri mrku Južnega vozla pa sproščamo staro karmo. In seveda je sprostitev starega vedno neprijetno. In če se ne čuti tako, obstaja velika verjetnost, da se ne zgodi resnična sprememba.

Dvojčka/Strelec

Vsaka polna Luna/Lunin mrk je uskladitev lastnosti dveh znamenj na osi, na kateri se pojavi. Ta Lunin mrk je na osi Dvojčka/Strelec. Sonce in Severni vozel sta v znamenju dvojčka, Luna in Južni vozel pa v znamenju strelca.

Os dvojček/strelec je os znanja. Vendar imata dvojček in strelec različen pristop k znanju.

Dvojček vlada našemu logičnemu umu, kako obdelujemo informacije na dejanski, nepristranski način. Strelec vlada našim prepričanjem – tisto, za kar verjamemo, da je resnično in moralno pravilno.

Ko rečemo »potrebujemo več podatkov«, delujemo v mislih dvojčkov.

Kadar pa nam ni treba nekaj »dokazovati« ali razlagati – ker se nam zdi to moralno prav – delujemo iz strelca. Ni nam treba razlagati, zakaj je pomoč nekomu v stiski prava stvar.

Če dvojček opredeljuje radovednost in se vsega loteva z začetniškim umom, strelec raje sledi označeni poti, ki ima prednosti in slabosti… Lunin mrk bo razkril, kaj deluje in kaj ne deluje več s pristopom strelca.

Mrk nas bo seznanil s svojimi pristranskostmi in dogmami, pomagal pa nam bo tudi ugotoviti, katera strelčeva prepričanja so nam pomagala, da postanemo oseba, ki smo danes.

In to dušno iskanje ni površno. Ne gre le za to »To prepričanje mi je dobro služilo, zato se ga bom držal, to ne, zato ga bom opustil«.

Pri dušnem iskanju gre za poglobitev in razumevanje »zakaj«.

Kaj je resnični razlog, zakaj verjamem, da je to res?

Kaj je resnični razlog, zakaj sem se držal tega prepričanja?

Če prepoznamo negativni sistem prepričanj, ga torej ne poskušajmo samo »izbrisati« iz svojih možganov. Ni tako preprosto?

Lunin mrk nas kliče, da odkrijemo, zakaj smo se ga držali tako dolgo.

Katere so bile skrite ugodnosti ali izplačila, zaradi katerih smo se tega držali?

Kakšna je večja slika tukaj?

Kaj se v resnici dogaja?