To je mrk severnega vozla. Mrki severnega vozla so za razliko od mrkov južnega vozla povezani s prihodnostjo. Prikaže se nekaj novega in spremeni smer naše usode. Potisnejo nas iz naše cone udobja, a ponujajo priložnosti le za tiste, ki so jih pripravljeni izkoristiti. Z mrkom severnega vozla ustvarjamo novo karmo.

Morda se nam bo zdelo, da se ni zgodilo nič očitnega saj so Sončni mrki, podobno kot vsak mlaj, precej subtilni. Če pa bi natančno sledili najpomembnejšim prelomnicam svojega življenja bi verjetno ugotovili, da le te izvirajo iz Sončnih mrkov.

Sončni mrk je lahko usoden nov začetek, nekaj, kar se nam zgodi in se lahko predstavi v obliki priložnosti ali zahteve, da se prilagodimo novi situaciji.

Sončni mrk v znamenju dvojčka, retrogradni Merkur in Neptun

Mrk se dovrši na 19 ° znamenja dvojčka in bo v konjukciji z retrogradnim Merkurjem.

Merkur je tokrat vladar tega mrka. Ko je vladar mrka povezan s samim mrkom, je le ta veliko močnejši. Merkur je sedaj retrograden in prinaša globoko duhovno sporočilo, ki nas bo spremenilo na ravni identitete. Luči se lahko ugasnejo toda sled svetlobe ki ostane, nas bo vodila, da bomo odkrili kar je sicer očem nevidno.

V osrčju Sonca smo torej poklicani, da poiščemo odgovore.

Merkur (tudi Hermes) je edini bog, ki ima svobodo potovanja po vseh svetovih: nebesih, zemlji in podzemlju. Podobno lahko naš um potuje v preteklost, sedanjost in prihodnost oz. iz zavesti v podzavest in višjo zavest. Ko je Merkur v povezavi z mrkom je naše zavedanje ostro kot britev. Imamo edinstveno sposobnost komuniciranja z različnimi deli naših možganov.

Najpomembnejši aspekt mrka (poleg konjunkcije z Merkurjem) je kvadrat z Neptunom.

Tej kvadrati sicer na splošno slovijo kot zmedeni.

Merkur predstavlja dejstva, to kar lahko vidimo z očmi, kar lahko dekodiramo s čutili. Neptun je vse, česar ne moremo videti – naša intuicija, domišljija in ustvarjalnost.

Sanje so dober primer Neptunovega postopka preurejanja obstoječih informacij v nekaj novega. Sanje so lahko zmedene, to vsi vemo. Sanje pa so lahko tudi razsvetljujoče. Kar čez dan ni popolnoma obdelano se ponoči pojavi, da bi našli nove poti raziskovanja in izražanja. Sanje nam pomagajo krmariti skozi življenje in najti nove odgovore na stare težave.

Neptun vlada procesu domišljije. Mnogi trdijo, da domišljija ni »prava stvar, ampak domišljija ustvarja možnosti. Šele ko je neka nova miselna podoba ustvarjena, jo lahko nadaljujemo in ji sledimo ter jo uresničimo. A najprej potrebujemo Neptuna za to miselno možnost.

Neptun tudi raztopi stvari, ki jih je sicer težko razvozlati. Spet vzemimo primer sanj. Čez dan imamo milijone misli. Če ne bi spali, bi najbrž ponoreli ali bi nam vsaj zmanjkalo moči. Ko spimo se tiste misli, ki niso nujne ali pomembne, »izbrišejo« oz. premaknejo v klet naše psihe. In kdo odloča kaj je pomembno in kaj je treba arhivirati? Neptun. Neptun je višja oktava Venere. Venera je za nas pomembna na osebni ravni. Neptun je tisto, kar nam je pomembno v kontekstu sveta, v katerem živimo.

Domišljija – ustvarjanje novih možnosti in raztapljanje tistega, kar ni več potrebno, sta dve pomembni funkciji Neptuna.

Torej pri tem Sončnem mrku z okusom Merkurja in Neptuna v dvojčkih:

  • prosimo Neptuna, da raztopi vse tisto, kar ni več potrebno, ampak ga tudi prosimo naj nam ustvari nove možnosti,
  • poslušajmo, kaj nam želi povedati retrogradni Merkur. Saj ni, da tega še nismo slišali, a tokrat bomo morda odkrili nove odtenke in globlje pomene.

Naj nas Sonca in Luna vodita do tistega dela našega Jaza, ki ga moramo znova poustvariti. Smo rezultat milijarde let evolucije, vendar nismo naša preteklost. Tako kot planeti in galaksije smo tudi mi v stalnem gibanju in evoluciji.