Mlaji v znamenju raka so posebni mlaji, saj Luna vlada temu znamenju, tam je doma, zato lahko govorimo o najljubšem luninem mlaju leta 🙂

Rak je znamenje spočetja zato so mlaji v raku odlični za začetek osebnih projektov. Tistih projektov, na katerih delamo že lep čas. Mlaj podpirata tudi Neptun in Uran. Tvoril se bo lep trigon z Neptunom v znamenju ribi in sekstil z Uranom v biku, bo pa tudi nasproti Plutona v kozorogu.

Ta mlaj v bistvu ustvarja povezave z vsemi zunanjimi planeti. Povezave zunanjih planetov vedno čutimo kot usodne,  kot da so v igri višje sile, kot da obstaja božanski orkester, ki vodi naša dejanja. Zato bo ta mlaj imel skoraj čaroben pridih. Zadeve se bodo končno začele postavljati na svoje mesto.

Zunanji planeti (Uran, Neptun, Pluton) delujejo na subtilni ravni, vendar kljub temu vplivajo na nas na vsakem koraku. V resnici se lahko ne bo zgodilo nič, toda čutili bomo občutek usmerjenosti, »pravilnosti«, občutek, da je nekdo od zgoraj na naši strani.

Mlaj v raku – kar se čuti prav

Seveda so v igri občutki, zato pa je znamenje raka  🙂

Rak je kardinalno, vodno znamenje. Tako kot reka intuitivno najde pot do morja, nas tudi naša čustva vedno vodijo v pravo smer.

Če ste bolj intelektualni tip človeka, se lahko ob misli, da bi zaupali svojim čustvom in občutkom počutite nelagodno; morda sploh ne veste, kje začeti.

V bistvu vam ni treba nikjer začeti…ni to zadeva npr.  “7 korakov do (obljubljene dežele)“… Ne gre za to, da bi kaj popravili, sledili načrtu, niti meditaciji ali katerikoli drugi vrsti duhovne prakse. Lahko meditirate, nič narobe, ampak pri mlaju v raku ni nobenega postopka, nobene “najboljše prakse” in nobenega “kako”.

Z mlajem v raku moramo enostavno delati le tisto, kar se nam zdi prav oz. kar čutimo da je prav in to je to. Luna in rak govorita namreč isti jezik – jezik čustev.

Sedaj je čas, da počastimo svoja čustva in smo pozorni na to, kaj dejansko čutimo. Če se sedaj nekaj čuti prav, potem je to res prav.

In to je naša naloga ob tem mlaju. Lahko je neverjetno enostavna ali neverjetno težka. Lahko pozdravimo svoja čustva? Ali lahko dovolimo rakovskim vodam, da vodijo naša dejanja? Ali lahko dejansko ravnamo po svojih občutkih?

Naj naša dejanja pri tem mlaju vodijo intuicija in notranji občutki. Ko bomo začutili občutek usklajenosti, bomo vedeli, da smo na pravi poti.