To je posebna polna Luna, ker je to druga zaporedna polna Luna v znamenju vodnarja. Prejšnji mesec smo imeli polno Luno na 1 ° znamenja vodnarja, ta pa se dovrši na 29 ° vodnarja.

Precej nenavadno je, da sta dve polni Luni v istem znamenju. Nazadnje smo imeli dve polni luni v znamenju vodnarja leta 2002. Se spomnite, kaj se je zgodilo julija-avgusta 2002? Pričakujemo lahko, da se bodo sedaj pojavile podobne teme, vzorci in dogodki.

Ta polna Luna je res posebna, saj je v povezavi z Jupitrom in ne tvori nobene težke povezave z nobenim planetom. Sonce na 29 ° leva je v konjunkciji z veličastno zvezdo Regulus, zvezdo uspeha, sijaja in časti. Oba vladarja polne Lune (Saturn in Uran) ustvarjata harmonične povezave z drugimi planeti. Saturn v vodnarju je v trigonu z Venero v tehtnici, Uran v biku pa v trigonu z Merkurjem in Marsom v znamenju device.

Tako nam polna Luna prinaša upanje, jasnost in ravnovesje – stvari, ki jih že dolgo nismo imeli.

29 ° Vodnarja je zaključna stopnja (v bistvu je vsaka 29 ° stopinja – kateregakoli znamenja).

Če nam je prejšnja polna Luna, ki se je dovršila na 1 ° vodnarja pokazala, kje stojimo in s kakšnimi težavami se moramo soočiti, če želimo, da se stvari spremenijo, nam bo ta polna Luna pri 29 ° vodnarja pokazala, kaj je mogoče, ko opravimo delo Saturna v vodnarju.

Saturn bo sicer še kar nekaj časa v vodnarju (do leta 2023) in doslej smo videli bolj omejujočo stran Saturna v tem znamenju. Teme, kot so lockdown-i in socialno distanciranje so zelo Saturnovske teme vodnarja. To ne pomeni, da bo ves Saturnov tranzit po tem znamenju takšen. Ko planet vstopi v novo znamenje, ponavadi razkrije težave tega znamenja, kaj je treba popraviti. Letos je Saturn skozi celo leto v kvadratu z Uranom, kar prinaša veliko trenja. Kdo je pa rekel, da so spremembe enostavne?

Polna Luna v Vodnarju – zakaj

Ker pa kvadrat Saturn-Uran upada (od leta 2022 naprej), bomo počasi priča pozitivnemu izrazu Saturna v vodnarju.

Saturn je veliki učitelj, učitelj, ki ne samo omejuje, ampak tudi nagrajuje trdo delo in predanost. Polna Luna nam bo dala vpogled v to sliko, v to kaj je mogoče, če le ne obupamo.

V povezavi z Jupitrom nas bo spomnila na naše upe, vizijo, cilje in namen. Spomnila nas bo na naš velik ZAKAJ – na tisto, kar nas resnično poganja, na razlog vsega tega. In to vizijo lahko spremenimo v resničnost – je samo vprašanje časa, predanosti in vztrajnosti.

Bodimo pozorni na vse dogodke in vpoglede, ki jih imamo ob polni Luni, saj nam bodo dali vpogled v prihodnost, ki nas čaka.