16. maja 2023 Jupiter vstopi v bika, kjer bo ostal do 25. maja 2024.

Vstop Jupitra v novo znamenje je eden najpomembnejših prehodov v letu. Nekaj v vašem življenju (označeno s področjem, ki mu vlada Jupiter v vaši natalni karti) se bo kmalu spremenilo.

Jupiter je planet rasti, širitve in obilja. Bik je znamenje sredstev, denarja, vrednot, konkretnih rezultatov, doslednosti in zdrave pameti.

Na mundani ravni se bo Jupiter v biku osredotočil na vire, finančne trge in inovacije. Na osebni ravni bo tranzit Jupitra v vaši karti osvetlil področje vašega življenja, kjer želite izkusiti rast in obilje.

Jupiter v biku bo vaš fokus rasti preusmeril na materialne dobrine, finančno rast in željo po udobju in stabilnosti, kar vas bo spodbudilo k praktičnim korakom k doseganju ciljev.

Jupiter v biku bo prinesel več jasnosti glede tem, povezanih z vašo hišo bika. V zadnjih nekaj letih sta Uran in Severni vozel prišla na veliko idejo. Čeprav je bila vabljiva, se vam je ta ideja takrat morda zdela prevelika.

Ko bo Jupiter vstopil v bika, boste končno videli pravi napredek. Jupitrov vstop v bika vam bo dal samozavest, da sledite tem divjim sanjam in priložnostim.

Jupiter v biku je vaša karta za naslednjih 12 mesecev, vendar ne pozabite, da bo Jupiter v času vstopa v bika točno v kvadratu s Plutonom (na 0° vodnarja). Preden boste opazili resničen napredek, si pošteno oglejte, kaj je bilo pobrisano pod preprogo, in počistite ta preostali nered.

Jupiter v biku – aspekti

Jupiter v ovnu ni »sodeloval« v nobenem pomembnem aspektu (razen Jupitra v konjunkciji s Kironom). To pojasnjuje, zakaj so Jupitrove teme ostale precej neopažene. Tranzit Jupitra v biku je povsem druga zgodba.

Jupitrov vstop v bika se začne s POKOM! 17. maja 2023 je Jupiter v kvadratu s Plutonom v vodnarju.

Jupiter v biku v kvadratu s Plutonom v vodnarju lahko ustvari napetost in konflikt med vašo željo po materialni rasti in vašo potrebo po transcendenci in transformaciji.

Pluton bo pritiskal na vaše gumbe in vas izzival, da se poglobite v svoje vrednote, cilje in prepričanja ter se vprašate, ali so odraz vaše najvišje resnice.

Jupiter v biku in denar

Večina ljudi želi več denarja in obilja v svojem življenju. Toda kaj pomeni denar? Kaj pomeni obilje?

Jupiter v biku je tukaj, da vam pove, da je pravo obilje odraz lastnega ustvarjanja vrednosti. Večina ljudi, ki zadenejo na loteriji ali podedujejo velike vsote denarja, končajo brez denarja in so nesrečni.

Srečni in uspešni niste takrat, ko imate veliko denarja, temveč takrat, ko je denar, ki ga imate, odraz vrednosti, ki jo ustvarjate v svetu.

Denar je nekaj, kar ustvarite. Ta preboj je zelo osvobajajoč. Ko razumete razmerje med ustvarjanjem vrednosti in obiljem, poznate natančne korake, ki jih morate narediti, da ustvarite življenje v izobilju, ki je izraz vaših edinstvenih darov in talentov.

O denarju in obilju se lahko vsi učimo od bika.

Morda se zdi paradoksalno, da bik velja hkrati za pridnega in lenega. Bik JE priden – verjetno najbolj delaven znak zodiaka. Toda bik ima tudi zdrav razum. Bik ne bo pretiraval in izgorel, kot to počne devica, niti se ne bo nesmiselno podal v dirko, da bi prišel na vrh (za vsako ceno), kot to počne kozorog.

Če vidite bika, ki ne dela, je to zato, ker je nekaj bistveno narobe z načinom, kako se od njega pričakuje preživljanje. Bik bo to vedel globoko v sebi in tega ne bo storil.

Biki delajo, dokler je njihovo delo 1) smiselno in 2) jih osrečuje. Bik dela, da bi užival v obilju svojega trdega dela. Nekaj preprostega, naravnega in enostavnega je v tem, kako bik pristopa k življenju.

Ko bo Jupiter v biku, se bo naša družba začela lotevati življenja kot bik. Kaj se lahko naučite od bika? Kako lahko uporabite bolj bikov pristop k ustvarjanju vrednosti?

Jupiter v biku – 1988, 2000, 2012

Jupiter preživi približno 1 leto v vsakem znamenju in se vrne v isto znamenje vsakih 12 let.

Da bi dobili predstavo o tem, kako lahko prihajajoči tranzit Jupitra v biku vpliva na vas, se poskusite spomniti, kaj se je dogajalo v vašem življenju, ko je bil Jupiter v biku.

Bik je prizemljeno, zdravorazumsko znamenje, ki bo vedno kazalo na tisto, kar je očitno. Karkoli ni zgrajeno na trajnostnih temeljih, med tranzitom bika ne bo več uspevalo.

Jupiter v biku – vizija 2024

Jupitrov tranzit skozi bika se zmagoslavno konča s konjunkcijo Jupitra in Venere na 29° bika 23. maja 2024.

Konjunkcije Venere in Jupitra so nekateri najbolj ugodni tranziti v astrologiji. Venera je doma v biku. Ta tranzit kriči po obilju in blaginji!

Resnično smo pripravljeni na nekaj izrednih dogodkov čez 1 leto … toda do takrat bo treba biti pozoren na izzive, ki jih bo prinesel kvadrat Jupiter-Pluton v naslednjih nekaj tednih.

Jupiter začne svoje potovanje v biku s prepirom s Plutonom. In konča se s praznovanjem z Venero.

Če želite blaginjo in obilje (Venera v konjunkciji z Jupitrom na 29° bika), se morate najprej osvoboditi nezdravih prepričanj in vedenj, ki vas držijo ujete v zamere in strah (Jupiter na 0° bika v kvadratu s Plutonom).

Če želite sodelovati s prihajajočim kvadratom Jupitra in Plutona, naredite seznam vseh svojih finančnih in partnerskih zapletov, zaradi katerih ste ujeti in zasužnjeni.

Ko Jupiter vstopi v bika, se vprašajte:

Kakšna je moja vizija? Kaj bi me resnično osrečilo? Kakšna je moja predstava o preprostem, lepem in uspešnem življenju? Na kakšen način si lahko poenostavim življenje? Kako bi se tega lotil Bik?