Ta nova Luna je zelo posebna, saj je trenutno kar 6 planetov v znamenju bika. Precej bikovske energije s katero se bo treba ukvarjati. To ni en bik ali dva … je kar cela čreda.


Kaj to pomeni? To pomeni, da bo področje, kjer imate bika v natalni karti prišlo v ospredje in zahtevalo vašo popolno pozornost. Če ne poznate svoje karte ne skrbite, bo očitno.
Nekaj v vašem življenju, določeno področje vašega življenja, trenutno zahteva vso vašo pozornost. To bi lahko bilo vaše zdravje, vaši otroci, vaš denar, vaša kariera, vaši odnosi, vaši davki, vaši prijatelji itd.


Ta nova Luna je ena najugodnejših v letošnjem letu, saj ustvarja samo harmonične povezave z drugimi planeti – sekstil z Marsom v Levu, sekstil z Neptunom v ribah in trigon s Plutonom v vodnarju. Morda se ne čuti tako, a vesolje je resnično na vaši strani.


Nova Luna v biku vs Mars-Jupiter-Pluton T-kvadrat

Torej tisto, kar morda čutite v času nove Lune, ni dobrohotna, miroljubna energija bika, ampak napetost T-kvadrata: Jupiter je v kvadratu s Plutonom in Marsom, Mars pa je nasproti Plutonu.

Kvadrate in opozicije se vedno čuti močneje kot trigone in sekstile. Nikakor pa ne smete zanemariti teh pomembnih pozitivnih povezav.
Kar se v resnici dogaja v ozadju je, da se zvezde poravnavajo in pripravljajo nekaj lepega. Za tem, kar se trenutno zdi kot popoln kaos in živčna napetost, se skriva bikova obljuba miru, stabilnosti in obilja.

Jupiter je pravkar vstopil v bika – in tu bo ostal neprekinjeno 12 mesecev. Na naši strani imamo velikega benefika. Toda Jupiter mora najprej opraviti nekaj dela.

Ob tej novi Luni se je potrebno zavedati, da če želimo stabilnost in obilje (bik), moramo najprej urediti našo zamotano zmešnjavo (T-kvadrat). In to ni le nekaj popravkov tu in tam. Obsežno moramo ukrepati, prestrukturirati moramo nekaj temeljnega v našem življenju.

Mars v kvadratu z Jupitrom = velika akcija. In Pluton ta zagon še poveča. Pri tem močnem T-kvadratu ni nujno, da delamo več, se bolj trudimo ali vlagamo več truda.
Če se še naprej borimo in če imamo še vedno neuspehe, je to morda zato, ker se mora spremeniti naš pristop. Včasih je radikalno, odločno ukrepanje bolj vplivno kot leta marljivega Saturnovega dela.


Ko je Mars v nasprotju s Plutonom in Jupiter v kvadratu z Marsom pod temno nočjo nove Lune, stojite na prepadu transformacije. Sprejmite izziv!