Lunina vozla zamenjata znamenji. Severni vozel zapusti bika in se premakne v ovna, Južni vozel pa zapusti škorpijona in se premakne v tehtnico.

To je eden najpomembnejših prehodov v tem letu. Ko Lunina vozla zamenjata znamenji se tudi naš fokus in prioritete premaknejo.

Lunina vozla sta kompas naše duše. Kažeta nam splošno smer v življenju (Severni vozel kaže proti prihodnosti, Južni vozel pa proti preteklosti). Naše življenje ni nič drugega kot nenehno nihalo med našo preteklostjo in prihodnostjo.

Ko Lunina vozla zamenjata znamenji, usmerita našo pozornost na drugo področje našega življenja in nas prosita, da integriramo lekcije nasprotujočih si znamenj – v tem primeru ovna in tehtnice.

Oven in tehtnica sta znamenji “jaz” proti “drugemu”. Prihajajoči 18-mesečni tranzit nam bo tako pomagal najti srednjo pot v tem, da se postavimo zase in imamo zdrave meje (oven) a hkrati ustvarimo koristne medosebne odnose (tehtnica).

Lunina vozla bosta tako poudarila določen par hiš v vaši natalni karti (hiše, kjer imate ovna in tehtnico), ki potrebujeta ponovno uravnoteženje.