Kiron, ranjeni zdravilec, se obrača v retrogradno smer na 19° ovna.

Retrogradni Kiron nas vabi, da si pobliže ogledamo svoje rane. Kako naše – zavedne in nezavedne rane – krojijo naše življenje? Kironove rane niso vedno očitne – vendar na subtilen način sabotirajo naše življenje. Sploh ne vemo, kdo bi lahko bili brez naših ran!

Morda novega razmerja ne začnemo zaradi strahu pred zapuščenostjo. Ne gremo za tem kar želimo iz nezavednega strahu pred neuspehom.

Retrogradni Kiron je naša priložnost, da pogledamo vase in se spoprijateljimo s svojimi ranami. Kiron predvsem želi, da ozavestimo svoje rane. Ozdravitev bo sčasoma prišla, vendar je prvi korak sprejetje, da je del tega, kar smo.

Velikokrat se na vse pretege trudimo prepričati svet in sebe, da rana ne obstaja. Če imamo občutke manjvrednosti se lahko hvalimo, kako samozavestni smo in iščemo okoliščine, ko se obnašamo samozavestno, da bi dokazali svoje stališče.

Ne gre za to, da to počnemo namerno, to je večinoma nezaveden proces. Tako deluje Kironova rana na začetku – s prekomerno kompenzacijo.

To je prvi del procesa zdravljenja. Vendar se tu ne želimo ustaviti. Obstajajo določena okna priložnosti, ko imamo osebni Kironov tranzit ali ko Kiron spremeni smer (kot se zdaj), ko se odpre zdravilni portal.

Zdaj, ko gre Kiron retrogradno (tranzit velja predvsem v dneh ko se obrača) namenoma poiščite občutke, misli, dogodke, ki burijo vaše rane, in pojdite globlje.