23. julija 2023 gre Venera retrogradno na 28° leva. Retrogradna bo 40 dni, do 3. septembra, ko gre spet direktno na 12° leva.

To je ključna retrogradna Venera, saj nam bo pomagala odgovoriti na zelo pomembno vprašanje: Kdo sem in kaj hočem?

To se morda sliši kot dve različni vprašanji – vendar nista. Ko resnično poznamo sebe (lev), vemo tudi kaj hočemo (Venera). Naše srčno hrepenenje je kompas, ki nas vedno vodi k nam samim. Ko vemo, kaj hočemo (Venera), vemo tudi kdo smo (Sonce).

23. julija, ko se Venera obrne retrogradno, je na vrhu yoda z Neptunom in Plutonom. Yodu se reče tudi božji prst, ker je res videti, kot da nekdo s prstom kaže na nekaj res pomembnega.

Retrogradna Venera v levu je naša priložnost, da ugotovimo, za kaj smo bili poklicani v tem življenju. In če še to ni dovolj, v času, ko Venera postane retrogradna, Pluton kvadrira Lunina vozla. Ko se združi toliko energij vemo, da nas čaka resnično veličastno potovanje.

Retrogradna Venera v levu – alkimistični proces preobrazbe

Ni naključje, da je Venera retrogradna točno 40 dni. Število 40 je sveto v skoraj vseh religijah in je običajno povezano z izpolnitvijo obljub, vendar samo po obdobju preizkušanja, preizkušnje in preizkusa. Jezus je bil skušan v puščavi 40 dni. Buda naj bi se postil in meditiral 40 dni, preden je dosegel Samadhi.

Namen preizkušnje oz. retrogradnega obdobja je, da nas vodi nazaj v naše srce – da nam pomaga, da se uskladimo z našimi najresničnejšimi željami. Da nam pomaga odkriti, kaj nam je res pomembno.

Venera je tretji najsvetlejši objekt na nebu (za Soncem in Luno). Venera močno vpliva na nas – in ko spremeni smer močno vpliva na naša življenja.

Retrogradna Venera nas bo pahnila iz cone udobja v neznano. Da, zahtevno bo. Od nas se bo zahtevalo, da se preobrazimo od znotraj navzven. Vendar bo vredno.

Ta retrogradna Venera v resnici pomeni pot, da pridemo do naših srčnih želja. Lev bo dal Veneri pogum, da bo šla za tem, kar si resnično želi.

Venerin ples in Venerin 8-letni cikel

Venerini cikli niso podobni nobenim drugim planetarnim ciklom v smislu, da se dogajajo na povsem istih območjih neba. V katerem koli stoletju gre Venera retrogradno samo v 5 znamenjih: oven, dvojčka, lev, škorpijon in kozorog.

Venerini cikli se ponavljajo vsakih 8 let. Vsakih 8 let se Venera vrne na isto območje neba in aktivira isto območje naše karte.

Retrogradna Venera je ponovitev retrogradne Venere, ki se je zgodila pred 8 leti, pred 16 leti itd. Nazadnje je bila retrogradna Venera v levu julij-september 2015, julij-september 2007, julij-september 1999…

Lahko se pojavijo podobne teme. Čeprav nobena retrogradna Venera ni popolnoma enaka drugi (ker se Venera vsakič vključi v različne aspekte), retrogradna Venera vedno sproži isto področje naše karte, tako da se nekaj zgodovine ponavlja.

Če se je med enim od prejšnjih Venerinih retrogradnosti v levu zgodilo nekaj groznega, to ne pomeni, da bo ta retrogradna Venera enaka. Vedno je treba upoštevati še druge dejavnike, poleg tega pa vsi rastemo in se razvijamo z leti.

Razmišljanje o naših preteklih izkušnjah z retrogradno Venero v levu je še vedno zelo koristna vaja, ki nam lahko pomaga odkriti pomembne teme, na katere želimo biti pozorni.

Venera večernica, Venera jutranja zvezda

Retrogradna Venera ni nič drugega kot začetek novega Venerinega cikla.

Venerin 584-dnevni cikel ima dve različni fazi: Venerino jutranjo zvezdo in Venerino večernico.

9 mesecev Venera vzhaja pred Soncem. To je njena faza jutranje zvezde. Venerina metamorfoza iz zvezde večernice v zvezdo jutranjico se zgodi sredi cikla retrogradne Venere – to je 13. avgusta 2023. Takrat bomo doživeli »reset« vseh Venerinih tem in ponovno rojstvo srca.

13. avgusta 2023 se začne nov Venerin cikel. To je najpomembnejši datum v Venerinem 584-dnevnem ciklu – ni pa edini pomemben datum.

Datumi retrogradne Venere v levu 2023:

Na to retrogradno Venero lahko gledamo z dveh zornih kotov: 1) 4 različne faze retrogradne Venere (ki se zgodijo med vsako retrogradno Venero) in 2) skozi tranzite, ki jih Venera opravi z drugimi planeti.

Oglejmo si 4 faze in tranzite, ki se pojavijo v vsaki od teh faz:

I. FAZA – Venera vidna in večernica

Še vedno lahko vidimo Venero na nebu, vendar njena svetloba začne slabeti. Venera se pripravlja na pot v podzemlje. To je čas, da razmislimo o tem, kaj nam je pomembno in prepoznamo tiste občutke, zgodbe in vzorce, ki nam ne služijo več.

Arhetip: PERZEFONA

23. julij 2023 – Venera gre retrogradno na 28° leva

27. julij 2023 – Venera v konjunkciji z Merkurjem na 28° leva

30. julij 2023 – Venera inkonjukcija Neptun na 27° leva

II. FAZA – Venera nevidna in večernica

Venera gre v podzemlje. To je najintenzivnejši del retrogradnega cikla, čas, ko očistimo in odvržemo staro kožo, da se lahko ponovno rodimo. Venera naredi nekaj precej divjih aspektov z Lilith in Uranom – klic po osvoboditvi je nemogoče prezreti.

Arhetip: LILIT

3. avgust 2023 – 6. avgust – Venera postane nevidna, pade pod obzorje in v podzemlje

8. avgust 2023 – Venera v konjunkciji s Črno luno Lilit na 23° leva + Levja vrata

9. avgust 2023 – Venera (na 22° leva) v kvadratu z Uranom (na 22° bika)

III. FAZA – Venera nevidna in jutranja zvezda

Retrogradna Venera in Sonce se srečata v konjunkciji. Venera je še vedno v podzemlju, vendar je zdaj jutranja zvezda. To je čas, da se uglasimo, odkrijemo, kaj si resnično želimo in določimo namere za naslednji Venerin cikel. To je zelo močan čas manifestacije, podoben novi Luni. Kot pravi pregovor, pazi, kaj si želiš!

Arhetip: EVA

13. avgust 2023 – Venera v konjunkciji s Soncem na 20° Leva. Začne se nov 584-dnevni Venerin cikel in Venera se iz večernice spremeni v jutranjo zvezdo.

14. avgust 2023 – Venera (19° leva) trigon Kiron (19° ovna)

15. avgust 2023 – Venera v konjunkciji z Luno na 18° leva

22. avgust 2023 – Venera (15° leva) v kvadratu z Jupitrom (15° bika)

IV. FAZA – Venera vidna jutranja zvezda

Venera vzhaja kot jutranja zvezda. V tej fazi se Venera spektakularno pojavi na jutranjem nebu in daje izjavo: “To sem jaz in to je tisto, kar želim”.

Arhetip: AFRODITA

23. avgust 2023 – Venera ponovno postane vidna, tokrat kot jutranja zvezda

29. avgust 2023 – Venera (12° leva) je nasproti Lune (12° vodnarja)

Ponovno rojstvo Venere

Retrogradna Venera ni nič drugega kot Venerino ponovno rojstvo iz večernice v jutranjo zvezdo.

Sredi retrogradne Venere (v začetku avgusta) Venera izgine z neba za približno 2 tedna. 2 tedna bo Venera v podzemlju. To je najintenzivnejša faza 40-dnevnega cikla retrogradne Venere.

V času, ko je Venera v konjunkciji s Soncem, je čim bližje Zemlji. To je čas, da pošteno pogledamo svoje temeljne vrednote in odkrijemo, kaj nam je najbolj drago.

Ko se bo Venera ponovno rodila – tokrat na jutranjem nebu – se bomo pojavili “novi mi”.

Retrogradna Venera je nebesni klic, da opustimo vrednote, odnose in vzorce, ki nam ne služijo več. Retrogradna Venera v levu je povabilo, da se povežemo s svojim srcem in delujemo s tega mesta resnice. Naše srce vedno ve, kaj je dobro za nas!