Ob tem močnem Sončnem mrku bomo pritisnili gumb RESET. Sončni mrki Južnega vozla pogosto prinašajo neke zaključke, čemur pa sledi nov začetek.

Sončni mrk in Venera

Temu mrku vlada Venera, zato je zanimivo opazovati, kaj Venera dejansko počne sedaj na nebu.

Trenutno je Venera na najbolj oddaljeni možni točki od Sonca (47° stran), kar se sicer zgodi le dvakrat v njenem 584 dni trajajočem ciklu.

Venera je v bistvu na največji možni oddaljenosti od dejanskega mrka.

To je zelo zanimivo, ker Venera vlada tehtnici, tako da je v bistvu “odgovorna” za vse, kar se dogaja v tehtnici. Venera, ki obrne hrbet proti mrku, je kot gostitelj, ki zapusti svojo zabavo.”Opravil sem z vami …” Elvis zapusti prizorišče.

Kaj to pomeni? Bližje kot je Venera mrku (ali kateremu koli tranzitu), bolj smo čustveno vpleteni v to, kar se dogaja. Npr. nekaj se zgodi ali pa nekaj izvemo v v novicah. Naš naravni odziv je, da se čustveno vključimo. Zavzemamo se za katero koli stran. Imamo svoje mnenje – kar je Venerin način povedati: “TO je tisto, kar cenim”.

Venera pa trenutno nakazuje drugačen pristop.

Kaj pa, če tokrat ne bomo čustveno vpleteni?

Kaj bi pomenilo izpustiti svoja čustva in vrednote? Kako bi ta pristop vplival na naše odločitve? Naša dejanja? Kaj bi se zgodilo, če bi pustili, da stvari gredo svojo pot?

Sončni mrk v tehtnici – povezave

Sončni mrk je v konjunkciji z Merkurjem, v kvadratu s Plutonom, nasproti Kironu in v polsekstilu z Uranom.

S toliko napetimi povezavami z zunanjimi planeti se lahko počutimo ujete v scenariju “jaz proti svetu”.

Konjunkcija Sonce/Merkur v nas lahko povzroči, da se oklepamo SVOJE ideje o resnici. Toda Pluton se ne strinja – in prihaja z drugačno perspektivo: kaj če verjamemo, da je resnično, kar verjamemo, da je pošteno (Sonce/Merkur v tehtnici), pa to morda ni najbolj resnično ali najpravičnejše? Samo zato, ker se NAM nekaj zdi prav, še ne pomeni, da je to najboljše.

Aspekti Plutona, Urana in Kirona so tudi opomin na neizogibnost življenja. Včasih se kljub vsem našim prizadevanjem stvari odvijajo zunaj našega nadzora.

“Življenje je tisto, kar se zgodi, ko si zaposlen z drugimi načrti” – kot je modro ugotovil slavni John Lennon (tehtnica drugače).

Marsikaj ne moremo kar prisiliti, da se zgodi. Zato je včasih najboljše, da se čustveno oddaljimo od situacije in pustimo stvari pri miru.

Ob Sončevem mrku v tehtnici naredimo to, kar počne Venera. Globoko vdihnimo, zapustimo prizorišče in poglejmo kakšno zavedanje se lahko pojavi v tem praznem prostoru.

Kaj hoče tehtnica?

To je tisti mesec v letu, ko pride eden od 12 astroloških arhetipov v ospredje našega kolektivnega zavedanja. Takrat si vsi, ne glede na našo postavitev v natalni karti, nadenemo „klobuk tehtnice“ in na svet gledamo z vidika tehtnice.

Kaj torej to pomeni? Simbol tehtnice je tehtnica. Razvita je bila v starem Egiptu kot nepristranska presoja, koliko je nekaj dolgovano ali koliko je nekaj vredno. Tehtnica nam pove vrednost stvari.

Tehtnica je naša sposobnost tehtanja različnih alternativ z ločenega mesta.

Samostojno mesto ne pomeni, da nam je vseeno. To preprosto pomeni, da svojo subjektivno perspektivo vzamemo iz enačbe, da bi našli višjo resnico.

Pravična gospa, ki drži tehtnico – simbol tehtnice – je prikazana z zavezanimi očmi – in to zato, ker je pravičnost slepa. Ni prostora za pristranskost in subjektivnost.

Obstaja še ena lastnost, ki določa tehtnico in jo razlikuje od drugih znamenj: njena sposobnost, da se ustavi in ​​razmisli. Tehtnica je 7. znamenje, najbolj oddaljena točka od ovna. To je točka največje ločenosti od Jaza (oven).

Tehtnica je kardinalno znamenje in vemo, da nam kardinalna znamenja (oven, rak, tehtnica in kozorog) prinašajo letne čase, tako da so na nek način kardinalna znamenja tista, ki vnašajo dimenzijo časa v naša življenja.

Oven je sedanjost, rak preteklost, kozorog prihodnost. Tehtnica je zavedanje, kako čas vpliva na nas in kako se naša identiteta skozi čas razvija.

Sončni mrk v tehtnici – odločitve, ki smo jih sprejeli

Ob tem mrku si vzemimo nekaj časa za razmislek o najpomembnejših odločitvah, ki smo jih sprejeli v življenju.

Ko se ozremo nazaj na svoje življenje, na najpomembnejše mejnike in prelomnice – kaj bi naredili drugače?

To je sprožilno vprašanje – večina od nas je naravnanih na to, da rečemo: »Ničesar ne bi naredil drugače«, »Ničesar ne obžalujem« – ker nas razmišljanje o različnih izidih razbije na ravni identitete: kaj če bi mi spodletelo? Kaj če obstaja boljši način?

Toda bistvo teh vprašanj ni, da se ukvarjamo z obžalovanjem ali obračunavanjem svojih napak. Ampak da se zavedamo, kako so naše pretekle okoliščine oblikovale našo sedanjost.

Razmišljanje o različnih scenarijih je strokovno znanje tehtnice.

Razmišljanje o tem, kako nas je preteklost definirala in nas še naprej oblikuje, je neverjetno prebujajoča vaja, saj nam pomaga videti povezavo med različnimi vidiki našega življenja.

Nekaj prednosti teh vprašanj:

  • Iskanje zaključka z zavedanjem, da se »življenje zgodi« in da so v igri večje sile
  • Opazimo vzorce dejanj in vedenja
  • Pomirimo se s preteklostjo
  • (Ponovno) odkrijemo svoje vrednote in tisto, kar nam je najpomembnejše
  • Narišemo si sliko prihodnosti
  • Opolnomočimo se, da bomo od zdaj naprej stvari počeli drugače

Sončni mrk Južnega vozla v tehtnici – novi mi

Sončni mrk v tehtnici je mrk Južnega vozla. Mrki Južnega vozla prinašajo karmično razčiščevanje. Zavežemo proste konce. Obiščemo preteklost. Dokončamo, kar je nedokončano.

A ne pozabimo, da je to tudi mlada Luna. Mlade Lune so povezane z novimi začetki in dimenzija novih začetkov mrka se lahko zdi v nasprotju z usmerjenim fokusom mrka Južnega vozla v preteklost.

Razlika med Sončnimi mrki Severnega vozla in Sončnimi mrki Južnega vozla je v tem, da nam mrki Severnega vozla prinašajo izkušnje in priložnosti, ki so popolnoma drugačne od tistih, ki smo jih vajeni. Izpostavljeni smo stvarem, ki jim še nikoli nismo bili izpostavljeni.

Sončni mrki Južnega vozla namesto tega govorijo o novih začetkih, ki izhajajo iz nerazrešenih koncev – iz zapiranja poglavja naše preteklosti.

Nismo na novem ozemlju. Poznamo igrišče. Smo na istem mestu, kot smo bili pred 20 ali 40 leti. Le scenarij se je nekoliko spremenil.

Radi romantiziramo glasbo, filme in dogodke iz mladosti. “Stvari niso več takšne, kot so bile”. Niso – ker čas teče, življenje pa se razvija.

Ob mrku Južnega vozla v tehtnici lahko iz pepela preteklosti nastaneš nov, modrejši.

Elvis je zapustil prizorišče. Kdo prihaja namesto njega?