Merkur v konjunkciji s Kironom je priložnost, da se poglobimo v rane, prepoznamo vzorce samosabotiranja in preoblikujemo razumevanje samih sebe.

Zakaj je ta povezava pomembna?

Merkur v konjunkciji s Kironom v ovnu ni tipičen tranzit Merkurja. Merkur bo namreč zaradi prihajajoče retrogradnosti nenavadno dolgo preživel v ovnu in s tem bo zelo dolgo ostal znotraj orbisa konjunkcije s Kironom in Severnim vozlom, kar bo aktiviralo priložnosti za ponovni pregled in preoblikovanje samosabotiranih vzorcev razmišljanja

Med tem tranzitom (ki je aktiven do 7. maja 2024) lahko najdemo ozdravitev tako, da obravnavamo stare rane in sprejemamo nove perspektive, ki so v skladu z našim najvišjim potencialom.

Konjunkcija Merkur-Kiron 20. marca 2024 je prva konjunkcija v nizu treh. Druga se dovrši 15. aprila 2024 na 20° ovna (z retrogradnim Merkurjem) in tretja 7. maja 2024 na 21 ° ovna.

Medtem ko natančni datumi označujejo energijski vrh tranzita, je Merkur v konjunkciji s Kironom aktiven celotno obdobje – od zdaj do sredine maja….To je intenziven tranzit, ki bo vplival na vsakega izmed nas.

Rana identitete

Konjunkcija Merkur-Kiron se dovrši v znamenju ovna. Oven je znamenje ki govori “jaz sem”. Je naša identiteta.

Zato bo Merkur v konjunkciji s Kironom sprožil rano naše identitete.

Ne glede na to, kako samozavestni in uspešni smo, vsi imamo globoko v sebi zakoreninjeno rano identitete, saj smo vsi kdaj trpeli zaradi občutkov zavrnitve in zapuščenosti.

Kadarkoli nas je nekdo zapustil ali zavrnil, je to samo po sebi postavilo pod vprašaj naš obstoj. “Ali imam pravico biti tukaj?” “Ali je moj obstoj res pomemben?” “Kdo sem jaz?”

To so temeljna vprašanja, ki jih bo na površje prinesla ta konjunkcija.

Zgodba o rani naše identitete

Merkur v astrologiji predstavlja “splošno pripoved” – način, kako razumemo svet, splošno sprejeto zgodbo, kar si govorimo in kar verjamemo, da je res. Zgodba o rani se nam samim morda zdi edinstvena; vendar pa jo je mogoče izslediti skozi našo družinsko linijo, ki lahko zajema generacije nazaj.

Severni vozel v ovnu je prav tako vključen v ta tranzit…

Lunina vozla se ves čas pojavljata v družinski dinamiki in poudarjata vzorce, ki se dedujejo skozi generacije. Če je Južni vozel pretekla karma, ki jo je treba sprostiti in preoblikovati, je Severni vozel priložnost, da spremenimo svojo karmo in na novo napišemo svojo usodo.

Ko se Merkur poravna s Kironom in Severnim vozlom, imamo edinstveno priložnost, da se poglobimo v globoko zakoreninjene vzorce podedovane iz naše družine, in razumemo, kako so vplivali na naš občutek individualnosti in namena.

Tukaj so primeri Merkurja-Kirona v pripovedih ovna, ki se lahko pojavijo v naslednjih tednih:

“Manjvreden sem”

Oseba verjame – zaradi resničnih izkušenj zavrnitve ali interpretiranih namigov svoje družine, da je manjvredna, morda zato, ker je njena družina želela otroka z drugačnimi lastnostmi, drugega spola ali drugačnega videza.

Ta zavrnitev jih žene, da spremenijo svojo osebnost, tako da so v skladu s pričakovanji. Ta pristop je seveda samouničujoč, ker smo lahko samo mi, NE pa kdo drug.

“Breme sem”

Otrok se je rodil »po naključju« oziroma v družini z materialnimi težavami ali drugimi vrstami obremenitev. Otrok je bil bodisi zapuščen bodisi predan v roke drugih družinskih članov ali skrbnikov in/ali se je počutil kot breme.

Morda so mu rekli »žrtvoval sem se zate«, v bistvu obtožen, da je ovira, ki staršem preprečuje izpolnitev lastnih ciljev.

„Sem kopija svoje družine”

V tej pripovedi se od otroka pričakuje, da bo sprejel družinske vrednote, prepričanja, družbeno vedenje ali družbeni status. Vsako odstopanje od “norme” je namreč videti kot izdaja.

Otrok nezavedno verjame, da je tako njegov obstoj potrjen le v kontekstu družinske zgodbe in da zunaj te zgodbe ne more obstajati. Zato je njegova edinstvena individualnost razveljavljena in zanikana.

Otrok, ki se spopada s to pripovedjo, verjame, da ne more preseči svojih družinskih članov. Na primer, če noben družinski član ni šel na univerzo, se lahko otrok sabotira in ‘pade’ na izpitih za vpis na univerzo, da ne bi spremenil družinske zgodbe.

“Grešnik sem”

V tej pripovedi otrok ponotranji občutek napačnega ravnanja ali krivde, ki je povezan z naravnimi impulzi, željami ali užitki.

Zaradi spolnega zatiranja, verskih ali kulturnih prepričanj družinsko vsiljevanje omejevalnih norm povzroči, da otrok svoje prirojene nagone in želje dojema kot grešne ali moralno napačne.

Ta notranji konflikt otroku preprečuje, da bi popolnoma sprejel življenje, zaupal svojim instinktom in uresničil svoj potencial.

V vseh teh pripovedih so lastnosti asertivnosti, neodvisnosti in samoizražanja (oven), zadušene.

Ti scenariji niso namenjeni spodbujanju zamere do naše družine, niti temu, da bi se počutili kot žrtve.

Pravzaprav bolj ko gledamo v to družinsko dinamiko, bolj razumemo globoke korenine teh vzorcev. Naši starši so te zgodbe verjetno podedovali od svojih staršev in to sega še v prejšnje generacije.

Vendar samo zato, ker te zgodbe obstajajo desetletja – ali celo stoletja – to ne pomeni, da jih moramo še naprej ohranjati.

Merkur v konjunkciji s Kironom v ovnu – celjenje ran identitete

Dobra novica je, da je prihajajoči tranzit edinstvena priložnost za:

  1. razumevanje globlje dinamike te rane identitete in
  2. ponovno pisanje scenarija, ki se je prenašal iz generacije v generacijo.

Vaša družinska zgodba vas je oblikovala, vendar vas ne definira. Lahko prekinete krog. Lahko napišete nov scenarij.

Niste manjvredni. Vi ste vi – edinstven posameznik, ki je lahko ali pa tudi ne, podoben temu, kar vaša družina pričakuje ali želi. Vaša vrednost je neločljivo povezana in je ne opredeljuje mnenje drugih.

Niste breme. Tukaj ste z razlogom; dejstvo, da ste se rodili v težkih okoliščinah, ne razveljavi vašega obstoja.

Niste kopija svoje družine. Medtem ko si delimo DNK s svojimi sorodniki, smo vsi edinstveni posamezniki z edinstveno zgodbo in individualnim poslanstvom, ki ga moramo izpolniti. Vaša identiteta ni omejena na pričakovanja ali omejitve, ki jih postavlja vaša družina.

Nisi grešnik. Užitek je portal našega bistva in osebne ustvarjalnosti. LAHKO zaupate svojim impulzom in svojemu ustvarjalnemu geniju. Usmerjali vas bodo k izpolnjenosti in pristnosti.

Darilo znotraj rane

Morda se sprašujete – zakaj potem vsi ti boji? Zakaj moramo izkusiti rano in z njo povezane izzive?

Ker je v rani skriti zaklad.

Vse stvari, ki jih počnemo, da se ozdravimo, vse lekcije, ki se jih naučimo, in vse moči, ki jih razvijemo, da premagamo stisko, oblikujejo naš edinstveni potencial in sčasoma našo rano spremenijo v naše največje darilo.

Prihajajoča konjunkcija Merkurja in Kirona 20. marca 2024 je le začetek razkritja “zgodbe o rani”. Z razvojem tranzita v naslednjih nekaj tednih bo razkritih vedno več plasti.

Poleg Merkurja, ki je v konjunkciji s Kironom in Severnim vozlom, imamo dva močna mrka; Lunin mrk v tehtnici 25. marca 2024, z Merkurjem v konjunkciji s Kironom in Severnim vozlom, in Sončev mrk v ovnu 8. aprila 2024, natančno v konjunkciji s Kironom.

Ti tranziti prinašajo priložnost, da ponovno napišemo svoje karmične vzorce.

Tokrat lahko resnično prekinemo krog.

Prihajajoči tedni bodo ponudili več namigov o tem, kaj točno morate storiti, da na novo napišete zgodbo svoje rane, da boste lahko sprostili svoj polni potencial in živeli življenje, ki vam je namenjeno.