Lunin mrk v tehtnici je v trigonu s Plutonom na 1° vodnarja, kar nam daje priložnost, da se poglobimo v dinamiko naših odnosov in jih spremenimo na bolje.

To je mrk Južnega vozla. Mrki Južnega vozla prinašajo karmično razčiščevanje. Proste konce zavežemo. Obiščemo preteklost. Dokončamo, kar je nedokončano.

Tehtnica opisuje naše vzorce odnosov. Mrk Južnega vozla v tehtnici nas bo spodbudil k razmišljanju o preteklih odnosih, pomiritvi nerešenih konfliktov in osvoboditvi kakršnih koli dolgotrajnih navezanosti ali prtljage.

Vsi vemo, da smo ljudje družabna bitja.

Toda zakaj potrebujemo ljudi? Zakaj so odnosi tako pomembni?

V odnosu ena na ena – romantičnem, prijateljskem itd. – pritegnemo tisto, kar nam manjka, oziroma tisto, kar bi nam lahko pomagalo bolje razumeti sebe in zrasti v najboljšo različico sebe. Partner postane ogledalo, ki nam odseva vidike nas samih, ki jih morda ne vidimo takoj.

Še posebej nas pritegnejo ljudje, katerih rane sprožijo naše, da bi jih s skupnim delovanjem pozdravili.

Lunin mrk v tehtnici – Igre, ki jih igrajo ljudje

Naši odnosi so reprodukcija odnosov in vzorcev odnosov, ki smo jim bili priča v prvih letih življenja: odnosi med našimi starši, skrbniki ali družinskimi člani.

Nato nezavedno ponovno ustvarimo to zgodnjo dinamiko v naših odraslih odnosih, da jih lahko “dodelamo”.

Igramo se »igre« ali uprizarjamo vzorce, kjer reproduciramo tisto, kar smo se naučili v prvih letih svojega življenja. “Igra” je vzorec vedenja, ki vključuje dve osebi. Sledi niz interakcij, ki jim sledi čustveni izkupiček.

Pri teh igrah ne gre za manipulacijo ali boj za moč; te ‘igre’ so nezavedne; ne zavedamo se, da jih igramo.

Vsi se igramo nezavedne igre – zlasti v odnosih – z ustvarjanjem določene dinamike odnosov, ki ponovno uprizarjajo znane scenarije in čustvene odzive, ki smo jih doživeli v otroštvu.

Privlačnost po ponavljanju pretekle dinamike odnosov, ki smo ji bili priča zgodaj v življenju, je zelo močna. Zaradi te domačnosti in pogojenosti smo precej naravnani na to, da se povezujemo na določene načine in v svoje življenje pritegnemo določene vrste ljudi.

Lahko si rečemo: moj partner ni nič podoben moji mami/očetu. Imel sem starša alkoholika, vendar moj partner ne pije. Uspelo mi je prekiniti krog.

Toda če gremo nekoliko globlje, pogosto najdemo podobne psihološke dejavnike in dinamiko odnosov.

Da, partner morda ne pije alkohola, vendar lahko še vedno kaže vedenje, ki odraža temeljne težave v ozadju pitja: morda ima težave s samozavestjo ali z obvladovanjem svojih čustev. Osnovni vzorec je še vedno prisoten, tudi če partner ne uporablja alkohola, da bi ga obvladal.

Razlog, da privlačimo ljudi z določeno rano ali psihološkim profilom, je ravno v tem, da poustvarimo ta zgodnji vzorec v upanju, da ga bomo razumeli in sčasoma ozdravili. Z zdravljenjem nedosegljive dinamike starša/partnerja zdravimo sebe.

Splošno gledano ni nič narobe, če si izberemo partnerje, ki nas spominjajo na naše starše. Za to smo pripravljeni in sčasoma se lahko dvignemo na naslednjo raven zavedanja in razumevanja.

Toda ključna beseda tukaj je “zavedanje”.

Če zavedanje ni prisotno, se ujamemo v neskončno zanko relacijskih ponavljanj. Stvari se lahko začnejo drugače, ko imamo novega partnerja, a sčasoma napredujejo v isto vrsto dinamike odnosa, kot smo jo doživeli že tolikokrat.

Lunin mrk Južnega vozla v tehtnici

Pride čas, ko imate dovolj. “Samo utrujen sem od tega”.

Nezavedna igra je bila odigrana tolikokrat, da je postala zavestna. “Ah, to sem vedno počel, zdaj pa vidim.” “Vedno se odzovem na ta sprožilec na ta način, kar vodi do zelo specifičnega izida.” “Stvari končno kliknejo in dobijo smisel”.

Pride čas, ko spoznamo, da je bivanje v preteklosti slepa ulica. Premišljevanje o milijonih razlogov, zakaj so stvari takšne, kot so, postane zaman. OBSTAJA še en način: preteklost lahko pustimo tja, kamor sodi, in se osredotočimo na to, kar lahko spremenimo.

Odpuščanje ne razveljavi naše preteklosti. Zaradi tega naše rane niso manj resnične. Vendar odpira prostor za rast in zdravljenje.

Mrk Južnega vozla v tehtnici 25. marca je idealen čas za sprostitev starih odnosnih vzorcev, ki nam ne služijo več.

Kako opustiti preteklost? Kako gremo naprej?

Kiron, Merkur in Severni vozel v ovnu – zdravi rano naše identitete

Odgovor na mrk Južnega vozla je mogoče najti v Severnem vozlu.

Luna in Južni vozel sta v tehtnici; Sonce, Severni vozel, Merkur in Kiron so v ovnu. Kaj se tehtnica lahko nauči od ovna?

Medtem ko je tehtnica zelo dobra pri ohranjanju miru, tehtnica ni tako dobra pri uveljavljanju sebe.

Ovna imenujemo “asertiven”, kot da gre za tekmovalno, skoraj sebično lastnost. Kot da bi domnevali, da če gremo za tem, kar hočemo, mora nekdo drug izgubiti.

Ampak to ni tisto, za kar je oven. Oven je tisti vžig, tisti ogenj, tista iskra življenja, ki samo »je«. Ovnov odnos do sebe in sveta na splošno je instinktiven.

In v ovnovem instinktu je globoka modrost. Ovnova energija je tako živa, tako zakoreninjena v sedanjem trenutku, da takoj dojame bistvo situacije. In s tega mesta angažiranosti in živosti preprosto “ve”, kaj mora storiti.

Energija tehtnice je na drugi strani nagnjena k pretiranemu razmišljanju. V želji po ohranjanju miru lahko na koncu zatre sebe ali druge: »Tega ne smeš reči«. “Ne bodi tako nesramen”.

Čeprav je res, da obstajajo nekatere družbene norme, ki se jih moramo držati, so hkrati naši instinkti, občutki in dejanja 100-odstotno legitimni.

Vsaka malenkost o vas kot posamezniku je resnica, ker ste RESNICA – obstajate. Če ne poslušate svojega notranjega znanja, razveljavite svoj obstoj.

Poslušanje svojega ovnovega instinkta ni sinonim in ne opravičuje sebičnosti, takojšnjega zadovoljstva ali škodovanja drugim.

Toda verjetno boste ugotovili, da ko ste RES v stiku s tistim delom sebe, ki je oven, s tistim delom vas, ki je živ, ne potrjujete samo sebe – ampak tudi vsa druga človeška bitja.

Obsojanje in kritiziranje samega sebe je zanikanje vaše pravice do “biti”. Obsojanje in kritiziranje drugih je zanikanje njihove pravice do “biti”.

Ko nismo zadovoljni sami s seboj ali s položajem v svojem življenju, v katerem smo, nezavedno zavračamo ali iščemo napake v vseh drugih. Sodba je simptom nezaceljene rane identitete.

Kiron bo v naslednjih 5 tednih v konjunkciji z Merkurjem in Severnim vozlom, kar nam ponuja edinstveno priložnost, da zacelimo svojo identitetno rano – rano, s katero smo vsi rojeni.

V prihodnjih tednih bo šel Merkur retrogradno čez Kirona in Severni vozel ter nam pomagal razvozlati pretekle zgodbe in na novo napisati našo prihodnost. Tokrat lahko resnično prekinemo krog pogojevanja.