8. aprila 2024 imamo najmočnejši mrk v tem letu: popolni Sončni mrk v ovnu

Mrk je na 19° ovna in je točno v konjunkciji s Kironom, kar pomeni da so Luna, Sonce in Kiron vsi na isti stopinji.

Retrogradni Merkur je tudi v konjunkciji z mrkom.

Vsi mrki seveda ne vplivajo na vse enako. Če je mrk v tesnem aspektu z osebnimi planeti ali koti v naši natalni karti, potem da, popolni mrk v ovnu bo najverjetneje neposredno govoril z nami.

A tudi po tem scenariju se na dan mrka ne more zgoditi nič konkretnega. Čeprav nekateri mrki res sprožijo dogodke, ki spremenijo življenje, ne pozabimo, da so to subtilne nove začetne energije. Zaenkrat se morda še ne zavedamo razsežnosti tega premika.

Bodite pozorni, ali ta popolni Sončni mrk neposredno vpliva na vašo karto ali ne. Bodite pozorni na novice. Bodite pozorni na to, kaj se dogaja drugim ljudem v vašem življenju

Mrk Severnega vozla v ovnu – spomladansko čiščenje

Ovnov mrk je sončni mrk Severnega vozla, ki označuje usodne nove začetke.

Sezona ovna nasploh – še posebej pa mlada Luna v ovnu – nakazuje tisti čas v letu, ko začnemo na novo. Takrat se metaforično lotimo spomladanskega čiščenja.

Spomladansko čiščenje je način, kako osvežiti dom po dolgih zimskih mesecih, odstraniti prah in umazanijo ter pripraviti prostor za toplejši čas, ki je pred nami.

Spomladansko čiščenje je način, kako očistiti staro in narediti prostor za novo. Odstranjevanje zastalih energij v prahu, starih oblačilih ali stvareh, ki jih ne potrebujemo več, ni le simbolično dejanje. Dobesedno odstranimo fizične ostanke preteklosti in naredimo prostor za svežo energijo in priložnosti.

Tako preprosta resnica, ki pa si je včasih ne znamo priznati. Opustiti moramo staro, da naredimo prostor za novo.

Mnogi ljudje želijo najprej dobiti, kar hočejo “Če dobim to, potem bom naredil tisto spremembo”, vendar ne deluje tako. Nekaj ​​novega lahko nastane šele, ko je prostor prazen in pripravljen, da to sprejme.

Kaj ta koncept pomeni v kontekstu popolnega mrka v ovnu v konjunkciji s Kironom?

Na poenostavljeni ravni mrk Severnega vozla v ovnu pomeni nastanek novega “ti”. Kdo ste in zakaj ste tukaj? Vlečna sila, da odkrijete svoj pravi potencial, je močnejša kot kdaj koli prej.

To je zelo zapletena naloga, saj 90 % časa ne vemo, kdo smo, kaj želimo in kaj je naše poslanstvo.

Živimo v tem svetu s svojimi pravili in okvirji. Od trenutka, ko prvič vdihnemo, naše misli, občutke in psihološke procese oblikuje svet, v katerem živimo. Mislimo, da želimo opravljati določene poklice, se poročiti, imeti družino, biti bogati ali priljubljeni itd., ker to družba definira kot uspeh.

Narejeni smo, da se dokažemo, da prepričamo druge o svoji vrednosti. Vse to je zakoreninjeno v naši Kironovi rani neustreznosti. Vse naše težave, vse, kar počnemo v tem življenju, izhaja iz Kironove rane, da ne vemo, kdo smo, da potrebujemo sprejemanje in potrjevanje, da se počutimo cele.

Verjamemo, da če nam bo šlo dobro po standardih družbe, če nas bo neka ‘oblast’ ali višja sila priznala in nam rekla, kako dobri smo, bodo vsa naša vprašanja rešena. Zato se zelo trudimo, da bi se vklopili v kalupe, ki jih je ustvarila družba, bodisi tako, da se ‘vklopimo’ ali pa se ‘upiramo’.

Način, na katerega oven poskuša zaceliti rano Kironove identitete, je boj z glavo. “Ne vidijo me, a me bodo”, “Boril se bom, da jim dokažem, da se motijo”, “Pokazal jim bom, kdo v resnici sem.” Poskušamo se prebiti skozi. Želimo ‘zmagati’ – da nas svet vidi in prizna. Toda ironija tega je, da bolj ko se trudimo, bolj se oddaljujemo od svojega pristnega jaza.

Ko se borimo proti »sistemu«, ga v resnici potrjujemo. Dajemo mu svojo moč. Dovolimo mu, da definira kdo smo MI.

Ko se borimo proti »patriarhalni družbi«, posredno krepimo njena nenapisana pravila. Ko se borimo proti svojim požrešnim materam, jih posnemamo in ohranjamo vzorec. Ko skušamo vodjo prepričati, da smo vredni napredovanja, spodkopavamo svojo pravo vrednost.

Seveda se lahko poskušamo boriti proti sistemu. In če smo zelo odločni, lahko tu in tam dosežemo kakšno majhno zmago. Toda po kakšni ceni? Je vredno? Ali je res razlika? Nas to osrečuje?

Popolni Sončni mrk – rana in darilo

Rana identitete Kiron v ovnu je še posebej pereča za manjšine, tujce in druge skupine. Ko smo manjšina – in vsi smo, vsaj v enem segmentu svojega življenja – se poskušamo »vklopiti« tako, da kopiramo večino.

Toda ne glede na to, kako zelo se trudimo, do kolikšne mere oblikujemo svojo osebnost, da se prilegamo, se nikoli ne zares zlijemo ali se počutimo popolnoma sprejeti.

Ta trud je zaman. Zakaj? Ker smo lahko samo mi. Ne moremo biti nekdo drug. Vedno bomo zelo dobri v tem, da smo to, kar smo … in v najboljšem primeru povprečni v tem, da smo nekdo drug.

Zdravljenje rane Kironove identitete je do neke mere sprejetje, da se nikoli ne bomo zares »vklopili« v ta svet.

Preoblikovanje naše rane v dar je razumevanje, da tega ne bi smeli.

Ne igranje po pravilih ali biti nekdo drug nam ne bo pomagalo najti svojega mesta na tem svetu.

To bomo naredili sami. Morda se ne bi smeli povzpeti po lestvici podjetij. Morda vam je namenjeno, da odprete svoje.

To, kar je na vas nenavadno ali drugačno, je tisto, zaradi česar ste posebni. To je tisto, kar svetu prinaša nekaj novega. To je vaše darilo svetu.

Z negovanjem svoje edinstvenosti boste izpolnili svoj življenjski namen.

Tukaj je nekaj sporočil tega mrka in pozivov za razmislek:

  • Nisi žrtev; ti si junak svojega življenja
  • Vaša preteklost vas ne opredeljuje; lahko začnete znova, tukaj, zdaj
  • Ničesar ni za dokazati; resnica ne potrebuje potrditve
  • Naj bodo drugi ljudje to, kar so; s priznavanjem njihove edinstvene svetlobe počastite svojo
  • Dovolite si biti ranljivi; ranljivost ustvarja priložnosti
  • Vaša rana je vaše največje darilo
  • Tukaj ste z razlogom; svet potrebuje to edinstveno darilo, ki ga imate samo vi
  • Bodite vzor spremembe, ki jo želite videti, tako da živite pristno

Bodi to, kar si