20. in 21. aprila 2024 imamo enega najpomembnejših tranzitov v letu – in morda v desetletju – Jupiter je v konjunkciji z Uranom na 21° bika.

Zakaj je tranzit Jupitra v konjunkciji z Uranom tako pomemben? Ker vključuje dva zunanja planeta. Za razliko od osebnih planetov, kot sta Merkur ali Venera, se zunanji planeti premikajo zelo počasi, zato se zelo redko dohitijo. Ko se srečata – tako kot zdaj – neizogibno prineseta pomembne premike.

Jupiter v konjunkciji z Uranom – 14-letni cikel

Jupiter in Uran se srečata v konjunkciji vsakih 14 let, v različnih znamenjih zodiaka. Nazadnje smo imeli konjunkcijo Jupitra in Urana v letih 2010-2011.

In nazadnje smo imeli konjunkcijo Jupitra in Urana v biku leta 1941. Seveda če ste rojeni po letu 1941, je to vaša prva – in edina – konjunkcija Jupitra in Urana v biku v vašem življenju. Samo enkrat bosta Jupiter in Uran aktivirala to področje vaše karte.

To je redko. In je pomembno…

Konjunkcija je hkrati zaključek in nov začetek, začetek novega cikla. Prejšnji 14-letni cikel Jupiter-Uran se konča. Začne se nov cikel Jupiter-Uran.

Konjunkcija Jupitra in Urana ni le “še en cikel”. Govorimo o 14-letnem ciklu. To so GLAVNI dogodki, ki bodo postavili temelje za novo poglavje v vašem življenju.

Nekaterim od nas se lahko zgodi nekaj zelo konkretnega (na dan ali v tednih natančnega tranzita). To še posebej velja, če imate planete ali kote okoli 21° bika. Toda za večino od nas tranzit ne bo zelo očiten. Zaenkrat.

Konjunkcija je posajeno seme. Ne pričakujte torej, da boste takoj videli popolnoma razcvetelo rožo. Včasih se s konjunkcijami nič očitnega ne manifestira takoj, vendar pa ko se boste s časom ozrli nazaj v tedne, mesece in leta, ki prihajajo, boste spoznali, kako velik vpliv je imela na vaše življenje.

Da bi pridobili vpogled v vrsto prebojev, ki bi jih lahko doživeli, razmislite o tem, kaj se je dogajalo v vašem življenju v letih 2010-2011, 1997, 1983, 1968-1969 in 1954-1955, ko smo imeli konjunkcije Jupitra in Urana.

Upoštevajte, da čeprav bo konjunkcija Jupitra in Urana v biku prišla s podobnimi prebojnimi vrstami energij, ne bo vplivala na isto področje vašega življenja, ker so se te pretekle konjunkcije zgodile v drugih hišah v vaši natalni karti.

Torej, ko razmišljate o teh preteklih konjunkcijah Jupitra in Urana, se poskusite povezati s prebojno vrsto energije Jupitra in Urana, ki vam je pomagala narediti skok v neznano, ki vam je pomagala pri pustolovščinah na nova ozemlja. Ista vrsta energije bo prisotna zdaj.

In če želite dobiti občutek o področju vašega življenja, na katerega bo vplivala konjunkcija Jupitra in Urana v biku, razmislite o tem, kaj se je dogajalo v vašem življenju maja 2000, ko smo imeli 7 planetov v biku.

Takrat je bilo področje bika v vašem življenju bistveno poudarjeno. Isto področje bo zdaj poudarjeno, a na drugačen, bolj uranski način.

Jupiter v konjunkciji z Uranom v biku – kaj pričakovati

Kaj lahko pričakujemo od konjunkcije Jupitra in Urana v biku?

Jupiter ima ojačevalni učinek. Tako bo Jupiter razširil teme Urana, kot so spremembe, inovacije in osvoboditev. Pod tem vplivom imamo lahko ogromne (Jupiter) preboje (Uran).

Jupiter-Uran je zgodovinsko povezan s prelomnimi dogodki, ki so oblikovali zgodovino in spremenili naše dojemanje tega, kar je mogoče. Kvantna fizika. Pristanek na Luni. Internet.

Jupiter v konjunkciji z Uranom je nebesno povabilo, da gremo na kraje, kjer še nikoli nismo bili.

Jupiter je višje znanje, Uran pa meta znanje o vesolju, tista vrsta znanja, ki presega 3D realnost. Ko kar od nekje dobite idejo, to pomeni, da je Uran na delu. V bistvu dobite informacijski prenos neposredno iz višje zavesti.

Kaj ta tranzit konkretno pomeni? Kaj to pomeni za vas, na ravni posameznika?

To pomeni, da boste svoje življenje lahko videli s širše perspektive. Lahko najdete rešitev za na videz nerešljiv problem. Kosi sestavljanke se združijo. Če ste se kdaj počutili zataknjene, boste zdaj lahko videli drugačno možnost, drugačen scenarij – takšnega, ki bo morda zastrašujoč, a tudi vznemirljiv.

Nekatere stvari v vašem življenju morda ne vibrirajo več z vami. Ko se Jupiter in Uran združita, mehurček poči. Nekaj ​​se osvobodi. Vrsta spremembe, h kateri kliče konjunkcija Jupitra in Urana, je lahko moteča, vendar je končno zasnovana tako, da vam pomaga rasti in se razvijati v naslednjo različico sebe.

Ne pozabite, da je Uranov cilj, ne glede na to, kako vznemirja, da nas otrese stvari, ki smo jih že prerasli – ne glede na to, ali se zavedamo, da smo jih prerasli ali ne.

Kaj pa bik? To znamenje fiksne zemlje predstavlja materialno realnost. To so naši viri – ne samo finančni – ampak tudi intelektualni, čustveni in duhovni. Bik predstavlja tisto, v kar smo pripravljeni vložiti svoj čas, energijo in trud, da si lahko ustvarimo boljše življenje.

Včasih je težko najti povezavo med ustvarjanjem vrednosti (naši viri) in obiljem (kar dobimo v zameno). Včasih pravzaprav ne vemo, v čem smo dobri, kaj je tisto dragoceno, kar lahko ponudimo svetu.

K sreči bosta Jupiter in Uran prinesla to višjo perspektivo, energijo za reševanje problemov, ki nam bo pomagala razumeti, kaj točno moramo storiti, da ustvarimo to vrsto prihodnosti, ki bo v skladu s tem, kdo v resnici smo, pa tudi z našimi najglobljimi željami in težnjami.

Jupiter v biku nam bo dal prepotrebno spodbudo samozavesti “Imam vse, kar je potrebno, da poskrbim zase”. In Uran nam bo pomagal odkriti nove priložnosti, da te talente in vire usmerimo v uresničitev naših sanj.

Ta tranzit NI lahka rešitev. To ni dobitek na loteriji. Ne pozabite, da tukaj govorimo o 14-letnem ciklu. Tu gre za spremembo smeri našega življenja na strukturiran način; rezultati se ne bodo pokazali čez noč.

Jupiter v konjunkciji z Uranom je tista – včasih, ne tako očitna – odločitev o premikanju volana v določeno smer, ki bo določila smer za prihodnost.

Bik je naš občutek avtonomije. S konjunkcijo Jupitra in Urana v biku smo pripravljeni investirati v tisto, kar nam je pomembno, v tisto, kar je dolgoročno pomembno. Bik je znamenje, ki vztraja pri svojem. Naša dejanja in odločitve bodo zakoreninjene v naših najglobljih, notranjih vrednotah.

Konkreten primer delovanja Jupitra in Urana v biku so protesti kmetov v Evropi, Indiji in drugih delih sveta. Kmetje protestirajo (Uran) za večjo avtonomijo (bik). Nočejo več, da bi jim govorili, kaj naj naredijo. Nočejo več, da njihovo preživetje uveljavljajo zunanje sile. Želijo imeti pošten delež v vrednostni verigi.

Bik je tu, da nas spomni, da nihče ne ve kaj je prav za nas, bolje od nas; nihče nam ne more povedati, kako naj živimo. Ta preboj se lahko zdi osvobajajoč ali zastrašujoč – če se nismo navajeni postaviti zase.

Toda poti nazaj na stara pota ni. “Nekaj” se mora osvoboditi.

Jupiter v konjunkciji z Uranom in sekstilom z Marsom

Konjunkcija Jupitra in Urana je v sekstilu z Marsom in Saturnom v ribah. Mars dela točen sekstil z Jupitrom in Uranom ure, preden konjunkcija postane eksaktna, kar daje dodaten ‘pogon’ za ukrepanje. Nekateri prijatelji, zavezniki ali sodelavci nas lahko potisnejo, da stopimo iz cone udobja in sprejmemo edinstveno priložnost, ki se nam bo ponudila.

Kmalu po konjunkciji nas čaka intenzivna in precej zahtevna polna Luna v škorpijonu.

Zdaj, ko smo prepoznali ‘veliko priložnost’ (Jupiter v konjunkciji z Uranom), se moramo soočiti z našim največjim strahom. Polna Luna bo razkrila manj očitne načine, kako nas naši strahovi, zamere ali čustvena prtljaga zadržujejo, da bi se zares zavedli, da bi se resnično osvobodili in sprejeli nove možnosti.

Ne bo lahko. Polna Luna je v kvadratu s svojim vladarjem Plutonom, kar okrepi čustveni učinek tega tranzita. Morda se počutimo preobremenjeni zaradi veličastnosti našega cilja, sprašujemo se o lastni vrednosti in sposobnosti. Kdo sem jaz, da si drznem slediti tako visokim sanjam? Na srečo gre Merkur kmalu po polni Luni direktno in razblini vse dvome.

Bo to vožnja s toboganom? Ja, bo. Toda ena stvar na tem potovanju, ki mu pravimo življenje, je, da nas vsak ovinek sčasoma pripelje na boljše mesto, kot smo bili prej.

To je vsa privlačnost astrologije. Obljuba, da nič ni naključno in da ima vsak kozmični dogodek nekakšen pomen, ki nas vodi k višjemu razumevanju sebe in naše poti v življenju.

Ob konjunkciji Jupitra in Urana v biku se bo v vašem življenju nekaj dvignilo.

Tranziti so povabila, vendar se nam nič ne ‘podari’ samo zato, ker se na nebu srečata Jupiter in Uran. Energijo tranzita moramo dejansko izkoristiti in z njo aktivno delati.

Jupiter v konjunkciji z Uranom BO prinesel priložnosti – vendar jih morate zgrabiti in jim reči DA. Bolj ko se zavedamo energij, ki so v igri, bolj smo sposobni za učinkovito krmarjenje po njih.

Najboljši način za napovedovanje prihodnosti je, da si jo zamislimo.