Polna Luna je na 2° strelca, v sekstilu s Plutonom (na 2° vodnarja), trigonu z Neptunom (na 29° rib) in nasproti Venere in Jupitra v biku.

Eden od pomembnih aspektov te lunacije je, da je njen vladar, Jupiter, v konjunkciji z Venero.

Venera v konjunkciji z Jupitrom je eden najbolj ugodnih in iskanih tranzitov. To je eden tistih dogodkov s 5 zvezdicami, ki jih astrološki navdušenci iščejo, ko načrtujejo pomembne priložnosti, kot je poroka, začetek pomembnih projektov ali sprejemanje pomembnih življenjskih odločitev.

Polna Luna je v strelcu – znamenje vizije, optimizma in avanture. Strelec nas spodbuja, da razmišljamo “na veliko”. Za ognjeno znamenje veliko razmišljanje ne pomeni slediti ‘preračunanim’ potem uspeha, kot je postati odvetnik ali kupiti veliko hišo.

Strelec vpraša: Kakšna je vaša vizija? Kaj bi naredilo svet boljši? Kako lahko prispevate k tej viziji prihodnosti?

Strelec je tisti občutek, ko gledamo nočno nebo in se počutimo del nečesa večjega od sebe. Gre za opazovanje polarnega sija in strahospoštovanje, da ste živi. Gre za tisto navdihujočo zgodbo, ki vas je ganila.

Vse na tem svetu se je začelo z vizijo strelca.

Vizija (strelec), ki je usklajena z našimi vrednotami (Venera) in širšim družbenim kontekstom (Jupiter), je najmočnejša sila vesolja.

Z Venero v konjunkciji z Jupitrom (29° bika) in sekstilom z Neptunom (29° rib) je vse mogoče. Trenutno imamo vsi potencial, da svoje vizije spremenimo v resničnost. Vendar moramo iskati tisto iskrico navdiha. Najti moramo to notranjo usklajenost.

Zakon privlačnosti

Venera v konjunkciji z Jupitrom uteleša zakon (Jupiter) privlačnosti (Venera).

Ključna načela zakona privlačnosti so zelo strelčevska:

  • Podobno privlači podobno: podobne misli in energije privlačijo podobne rezultate
  • Sprememba miselnosti je prvi korak; to vključuje negovanje pozitivne pozornosti in optimizma glede svojega življenja in prihodnosti
  • Odstranite negativnost: odstranite negativne misli, ljudi in stvari iz svojega življenja, da ustvarite prostor za pozitivnost

Zakon privlačnosti je močan. Vendar ne gre za to, da bi si nekaj želeli in nato čakali, da se to čarobno zgodi.

Treba se je zavezati. “Sem za”. Ko se Venera pridruži Jupitru, vizija ni več “samo vizija”, ki se “lahko zgodi”. Zahteva osebno naložbo.

Pri strelcu (in pri ognjenih znamenjih na splošno) je zelo pomembno, da se stvari ‘čutijo prav’ in so navdihujoče.

Element ognja je pogosto povezan s strastjo, vendar strast ni nujno samoumevna z ognjenimi znamenji. Ne morete zanetiti ognja brez iskre.

Strelec – in ognjena znamenja – morajo čutiti to duhovno usklajenost. Potreba po občutku “prav” glede nečesa. Ta usklajenost bo nato spodbudila njihov zagon in strast.

Ob polni Luni v strelcu poiščite to poravnavo, poiščite tisto, kar se vam zdi prav. Poslušajte svojo intuicijo. Poslušajte tisti del sebe, ki je naravnan k širjenju in rasti.

Bodite pozorni na tisto strelčevo iskro navdiha, na prižgani ogenj, ki vžge vaš notranji zagon. Tako kot spremenljiv ogenj strelca se bo ta iskra razširila in prerasla v močan plamen namena in strasti.