Pred nami je eden najboljših tranzitov v letu: Jupiter v dvojčkih je v trigonu s Plutonom v vodnarju.

To je prvič po letu 1977, da imamo trigon Jupiter-Pluton v zračnih, družbenih in komunikacijsko usmerjenih znamenjih.

Leta 1977 je Steve Jobs lansiral prvi računalnik Apple II. Leta 1977 je v Houstonu v Teksasu potekala tudi državna konferenca žensk. Ta dogodek je združil na tisoče žensk, da bi razpravljale o enakem plačilu, reproduktivnih pravicah in diskriminaciji na podlagi spola, ter je trajno vplival na feministično gibanje.

Podobne teme, povezane z inovacijami v komunikaciji in znanju (Jupiter v dvojčkih) ter opolnomočenju prek skupin (Pluton v vodnarju), se bodo verjetno pojavile med tem tranzitom Jupitra v trigonu s Plutonom.

Junija 2024 imamo tudi konjunkcijo Sonce-Venera, kar pomeni, da se Venera uradno prelevi iz jutranje zvezde v večernico.

Venere trenutno dejansko ne moremo videti, ker je zelo blizu Sonca, a od konca julija 2024 naprej se bo začela pojavljati na zahodnem obzorju, po sončnem zahodu.

Konjunkcije Sonca in Venere so edinstveni nebesni dogodki, ki se ponavljajo v vzorcu 5-krake zvezde. Vsaka 4 leta imamo konjunkcijo Sonce-Venera v dvojčkih in te konjunkcije se dovršijo na istem območju neba (in naše karte), premikajoč se pribl. 1-2 stopinji z vsako konjunkcijo.

Prejšnje konjunkcije Sonca in Venere v dvojčkih so se dovršile junija 2020, junija 2016, junija 2012, junija 2008, junija 2004 itd. Torej, če vam ti časi kaj pomenijo iz kakršnega koli razloga ali če veste, da imate planete okoli 14° dvojčkov, bo to pomembno za vas.

Drugi razlog, zakaj je ta konjunkcija Sonce-Venera pomembna, je ta, da se zgodi tik pred mlado Luno v dvojčkih. V bistvu imamo konjunkcijo Sonce-Luna-Venera, ki postavlja temelje za nove začetke v območju (hiši) dvojčkov vaše karte.

Prva polovica junija bo tako zelo napolnjena z energijo dvojčkov – imeli bomo kar 5 planetov v dvojčkih.

Toda okoli 17. junija 2204 se dinamika dramatično spremeni, saj Merkur in Venera hkrati zapustita dvojčka in se srečata na 0° raka. Nekaj ​​dni kasneje se pridruži Sonce in preidemo iz stelija dvojčka v stelij raka, s poudarkom na temah doma, družine, zgodovine in čustvene varnosti.